Cele mai citite
 


Moţiunea USL pe Sănătate: În România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL) susţin, în textul moţiunii simple privind sănătatea, depusă luni la Camera Deptaţilor şi intitulată 'Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", că "în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze" şi de aceea toţi responsabilii trebuie să plece.
"Prezenta moţiune este îndreptată către adevăraţii responsabili ai modului în care sistemul sanitar este distrus sistematic: Traian Băsescu şi guvernul PDL condus de Traian Băsescu, uneori de Emil Boc şi mai des de Elena Udrea în numele lui Traian Băsescu. Toate măsurile nesăbuite, toate măsurile de chinuire a poporului român sunt asumate de Traian Băsescu şi acoliţii lui PDL-işti ori transfugi de la alte partide, cei care sunt răspunzători de soarta din ce în ce mai greu de îndurat de către românii de rând. (...) Moţiunea are ca scop adoptarea unui program de măsuri realist, imediat, în concordanţă cu aşteptările oamenilor, ale profesioniştilor din sistem şi prevederile constituţionale", se menţionează în textul moţiunii.
Semnatarii moţiunii simple îl acuză pe Traian Băsescu că "a împins România în braţele FMI" şi a propus reducerea cheltuielilor din sănătate, reducerea paturilor de spital, închiderea unor unităţi medicale, trecerea în şomaj a medicilor şi asistenţilor medicali, deteriorarea activităţii medicilor de familie, a interpretărilor ticăloase la adresa clasei medicale în general, la generalizarea sărăciei din sistemul sanitar românesc şi lipsa de acces la tratamente, medicamente, la micşorarea salariilor, a diminuării puterii de cumpărare a pensionarilor şi a salariaţilor.
Parlamentarii USL acuză că 65% din spitalele închise aparţin unor comunităţi conduse de primari ai opoziţiei parlamentare, în timp ce în comunităţile conduse de primari ai principalului partid susţinător al Guvernului nu s-a închis niciun spital.
Parlamentarii USL menţionează că, potrivit analizelor indicatorilor, sănătatea românilor este din ce în ce mai precară, România având situaţia cea mai proastă dintre statele membre ale Uniunii Europene.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Moţiunea simplă a USL pe sănătate: În România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze Parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL) susţin, în textul moţiunii simple privind sănătatea, depusă luni la Camera Deptaţilor şi intitulată 'Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", că "în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze" şi de aceea toţi responsabilii...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Preşedintele Băsescu: Sistemul sanitar nu este reformat, trebuie să punem cheltuielile sub control în mod real Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în debutul întrevederii cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM), că doar o aparentă reformă a sistemului sanitar nu mai poate funcţiona şi că acesta ar trebui să fie, mai întâi, funcţional...
Traian Băsescu: Dacă ne lipseşte ceva în sistemul sanitar, este lipsa de proceduri Trimisul special al AGERPRES, Mirela Bărbulescu, transmite: Dacă ne lipseşte ceva în sistemul medical, este lipsa de proceduri, le-a spus preşedintele Traian Băsescu, luni, la Londra, reprezentanţilor comunităţii româneşti din Marea Britanie.