Cele mai citite
 


O cantitate mare de cafea nu provoacă tensiune aterială (studiu)
marţi, 3 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de oameni de ştiinţă americani a încercat să dărâme concepţia adânc înrădăcinată că un consum regulat de cantităţi mari de cafea ar favoriza creşterea tensiunii arteriale, relatează luni portalul MedDaily.
Potrivit unuia dintre autorii studiului, Liwei Chen, de la Universitatea de Sănătate Publică din New Orleans (University School of Public Health), mai mult de trei ceşti de cafea pe zi nu cresc semnificativ probabilitatea de a dezvolta hipertonie. Efectul este acelaşi ca şi după 1-2 ceşti de cafea.

Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie după analiza câtorva sute de lucrări ştiinţifice care conţineau informaţii despre obiceiul de a bea cafea cu regularitate în cazul a 170.000 de americani şi cu privire la starea lor de sănătate în decurs de 33 de ani. Obiectul curiozităţii lor a fost în primul rând cantitate de cafea consumată pe zi de către aceşti voluntari.

Cu toate acestea, Chen nu neagă faptul că asupra relaţiei dintre cafea şi tensiunea arterială acţionează un număr de factori, dintre care o parte îşi au originea în particularităţile organismului, fondul genetic şi ereditate. Prin urmare, unele persoane s-ar putea simţi rău chiar şi după o singură ceaşcă de cafea.

Cu acest punct vedere şi-au exprimat deja acordul o serie întreagă de experţi, între care şi Lawrence Krakoff, specializat în probleme legate de hipertensiune. Acesta spune că nu vede în cafea un risc pentru tensiunea arterială, cu amendamentul de a nu pierde din vedere unele aspecte din viaţa persoanelor dependente de cafea. 'Dacă un om bea 12 ceşti de cafea pe zi este normal ca el să nu doarmă noaptea, iar acest din urmă factor este tocmai cel responsabil de hipertensiune', explică Krakoff.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
de sandy
cafeaua bauta in cantitati mai mari poate ca ridica tensiunea eu eram mica si pe mine ma nascut mama fie ertata la45 de ani deci ea era din 1907 si tin minte ca ei in casa tineau cafea si beeau inpreuna sau cind veneau prieteni la ei dar de regula beeau in fiecare zi si spuneau ca cafeaua are un rol mare in organism ca atita timp cit cnsumau cafea erau mai rezistenti si la boli si activi la munca ls munca cimpului in 1955-1957 era si se consuma cafea dar acuma in 2011 era organismul mai rezistent stresul face tensiunea si sa stiti ca multa lune nu stie cita inportanta are in organismul omului matur actul sexual cei care au si tin cont regulat de actul sexual nu au tensiune spunea din batrini ca este sanatate curata actul sexual erau batrini de 80 -90 de ani si ziceau eu cu urechile mele am auzit si mia fost rusine dar au avut dreptate

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cartoful, cel mai eficient şi ieftin mijloc pentru scăderea tensiunii ateriale Câteva porţii de cartofi pe zi pot scădea tensiunea arterială la fel de bine ca fulgii de ovăz şi fără riscul unei creşteri în greutate, susţin experţi americani, în opinia cărora cartoful a căpătat o faimă proastă în mod nemeritat. În urma unei cercetări, ei ajuns la concluzii ce infirmă opinia înrădăcinată...
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Ardeiul iute scade tensiunea arterială (studiu) Capsaicina, substanţă conţinută de ardeiul iute, are efecte benefice asupra organismului pentru bolnavii care suferă de hipertensiune arterială, conform unui studiu realizat în China, informează cotidianului britanic The Independent.
Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos (studiu) Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, sugerează o echipă de cercetători americani de la Universitatea Illinois, relatează luni passionsante.be.
Analize şi consultaţii oftalmologice gratuite la ExpoDiabet&Nutriţie - Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelică - “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă” Bogdan Pandelică, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va fi prezent sâmbătă, 21 mai, la ExpoDiabet &Nutriţie, unde va susţine, între orele 13.00 şi 14.00, conferinţa cu tema “Eticheta corectă, cheia pentru o viaţă cât mai sănătoasă”.
Cafeaua, benefică împotriva acufenelor (studiu) O echipă de cercetători americani a făcut o constatate surprinzătoare: consumul zilnic de cafea este asociat cu un efect protector împotriva acufenelor. Acufenele constau într-o senzaţie auditivă - fluierat, ţiuit, bubuit, etc. - fără legătură cu vreun sunet exterior şi neauzit de cei din jur, aminteşte...