Cele mai citite
 


Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii CPECA.
Potrivit coordonatorului CPECA Prahova, Diana Giurgiuveanu, prevenirea, în general, se face urmărind trei direcţii, respectiv în şcoală, în familie şi în comunitate, iar campania care se desfăşoară până pe data de 8 mai cuprinde activităţi care au loc mai ales în instituţiile de învăţământ şi în comunitate.
Activităţile destinate promovării campaniei presupun dezbateri pe tema consumului de droguri, expoziţii de grafică şi pictură cu tematică antidrog, întâlniri informativ-preventive cu elevi de liceu, dar şi copii instituţionalizaţi şi prezentarea piesei de teatru "Îngropat în cer".
"Adresabilitatea către centrele de prevenire antidrog a crescut odată cu apariţia magazinelor de etnobotanice", a spus Diana Giurgiuveanu.
La rândul său, şeful Centrului regional de prevenire, evaluare, consiliere antidrog Prahova, Silviu Bucur, a arătat că, dacă în urmă cu câţiva ani adresabilitatea era mică, în prezent Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti trimite aici câte o persoană la două - trei zile.
"Cele mai multe cazuri sunt cele de consum de etnobotanice, dar primim cazuri din toate categoriile de droguri. (...) Potrivit estimărilor, în Prahova există aproximativ 1.500 de consumatori de prafuri albe, iar consumul recreaţional este preponderent pe Valea Prahovei. Deoarece Brigada de Crimă Organizată îşi face bine treaba, încă nu avem o reţea de distribuţie stradală a drogurilor în judeţ", a precizat Bucur.
Numărul persoanelor aflate, lunar, în asistenţă la CPECA Prahova este de aproximativ 80, media de vârstă a acestora fiind de 18 - 20 de ani. AGERPRES/(A - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.
Consumul de etnobotanice duce la alterarea memoriei, susţin specialiştii de la Centrul Antidrog Brăila Consumul de substanţe etnobotanice poate duce la alterarea memoriei, a declarat marţi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, Olga Condrat, care a prezentat cazul a două adolescente de 16 ani cu probleme psihiatrice generate de etnobotanice.
Centrul Antiodrog Vâlcea a efectuat în 2013 un număr de 110 informări şi consilieri individuale Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A) Vâlcea a efectuat în anul 2013 un număr de 110 informări şi consilieri individuale persoanelor care s-au adresat specialiştilor instituţiei, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, reprezentatul Centrului, dr. Georgiana Ţărcomnicu...
Brăila: Campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri O campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri este derulată, săptămâna aceasta, în rândul tinerilor din Brăila de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA).