Cele mai citite
 


Companiile aeriene britanice refuză îmbarcarea persoanelor care prezintă simptome de gripă porcină
duminică, 19 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 19 iul /Agerpres/ - Companiile aeriene britanice şi-au anunţat duminică decizia de a pune în practică recomandările Ministerului britanic al Sănătăţii, elaborând proceduri pentru a-i convinge pe acei pasageri care par să fi contractat virusul A(H1N1) să renunţe să ia avionul până la dispariţia simptomelor, informează AFP.

În cazul în care există îngrijorări legate de un pasager sau acesta însuşi manifestă îngrijorare, există un serviciu medical disponibil 24 din 24 de ore, care poate fi contactat pentru a da sfaturi personalului, afirmă o purtătoare de cuvânt a companiei British Airways. Medicii urmează să discute cu pasagerul şi să realizeze o evaluare a capacităţii acestuia de a zbura, existând un număr de cazuri în care pasagerii au fost sfătuiţi, pe baza diagnosticului sau a simptomelor prezentate, să nu ia avionul, adăuga ea, arătând că până acum nici unul din pasagerii cărora li s-a dat acesta sfat nu a refuzat să-l urmeze.

Compania Virgin Atlantic a luat şi ea o iniţiativă similară. În cazul unor semnale că ceva nu este în regulă, fie că este vorba de o tuse puternică, strănuturi dese sau febră, personalul aeroportului cheamă o echipă medicală pentru consiliere, explică Paul Charles, director de comunicaţii al companiei. Dacă echipa medicală crede că există motive ca pasagerul să nu zboare, respectivului i se va cere să prezinte un certificat de la medic sau de la spital din care să reiasă că este apt pentru zbor, urmând să fie urcat în următorul avion disponibil, pe cheltuiala companiei, adaugă purtătorul de cuvânt. Până acum au murit în Marea Britanie 29 de persoane, după ce au contractat virusul gripei porcine, Regatul Unit fiind ţara cea mai afectată de acest flagel din Europa. AGERPRES/(Tiberiu Cristian Clujeanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP