Cele mai citite
 


Sălaj: Ambulanţă atacată cu toporul de un pacient în localitatea Pria
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat cu afecţiuni psihice a aruncat în Ambulanţa care venise să îl ducă la spital cu un topor şi mai apoi cu pietre, spărgând parbrizul autospecialei şi fiind la un pas să rănească şoferul maşinii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a primit un apel pe numărul unic de urgenţă 112 în care s-a specificat faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitatea Pria, cunoscut ca având afecţiuni psihice, se manifestă violent.
La sosirea Ambulanţei, bărbatul a reacţionat violent, atacând-o cu un topor şi cu pietre.
"Ambulanţa s-a oprit în sat, aproape de domiciliul pacientului - erau nişte oameni pe stradă, Poliţia încă nu ajunsese - s-a oprit să întrebe unde e domiciliul pacientului şi el era acolo. Noi nu aveam de unde să ştim că el era chiar la gard. S-a înfuriat, a luat un topor, şoferul s-a speriat, a dat în marşarier şi aşa nu l-a nimerit pe el prin geamul deschis, a nimerit parbrizul. Pe urmă, cu un bolovan a lovit maşina în lateral", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ioana Tămaş, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj.
Tămaş a adăugat faptul că urmează să poarte discuţii cu aparţinătorii bărbatului, pentru a stabili cine va suporta înlocuirea parbrizului distrus şi reparaţiile ambulanţei, în condiţiile în care maşina nu este asigurată contra vandalismului.
Pe de altă parte, directorul Ambulanţei Sălaj a precizat că va avea discuţii cu Poliţia şi Jandarmeria, în vederea stabilirii unei mai bune colaborări, pentru a evita repetarea unor asemenea situaţii. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Sălaj: Serviciul de Ambulanţă Judeţean achiziţionează un incubator de transport pentru nou-născuţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sălaj a demarat procedurile de achiziţie a unui incubator de transport pentru nou-născuţi, în valoare de aproximativ 40 000 de lei, fondurile fiind alocate de Ministerul Sănătăţii.
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Alba: Ambulanţă răsturnată - accident soldat cu rănirea uşoară a trei persoane printre care un pacient O ambulanţă s-a răsturnat, vineri, pe DN1, la intersecţia cu drumul către localitatea Sîntimbru, în urma coliziunii cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate de trecere, ambulanţierul, asistenta şi un pacient fiind răniţi uşor.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.