Cele mai citite
 


Satu Mare: Control intern la Spitalul Judeţean
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare va implementa un sistem de control intern prin care va fi atent monitorizată activitatea fiecărei secţii, astfel încât să nu se mai lucreze "pe pierdere".
Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că sistemul va fi introdus de la 1 iunie.
El a precizat că dintr-o analiză efectuată reiese faptul că din cele 23 de secţii sunt 6 - 8 care "lucrează în pierdere", adică prestează servicii nedecontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, deoarece fişele şi celelalte documente nu sunt completate corespunzător de către medici.
La nivelul spitalului va fi formată o echipă cu rolul de a efectua "controlul intern", asemănător unui audit sau unei supervizări.
"Trebuie să vedem eşantioanele care merg în jos şi cele care merg bine. Vom avea semnale clare din primele luni şi va trebui să facem o corelare. Medicii trebuie să fie atenţi la formalităţi, la modalitatea de descriere a desfăşurării actului medical. Trebuie să şi arătăm că muncim, să facem lucrurile până la capăt", a spus Adrian Marc.
Pierderile cauzate la SJU din această cauză au fost de 200.000 de lei în trei luni.
Potrivit lui Marc, se vor aplica şi sancţiuni la secţiile cu probleme. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, a anunţat miercuri că renunţă la funcţie, după un mandat de trei ani, subliniind că decizia sa nu are legătură cu decizia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare de a suspenda activitatea unui corp al Secţiei de Interne a spitalului...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Satu Mare: Coplata a adus Spitalului Judeţean doar 2.500 de lei Introducerea sistemului de coplată a adus Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare un venit de doar 2.500 de lei în luna aprilie.
Satu Mare: Spitalul Judeţean dublează coplata, de la cinci la zece lei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a luat decizia de a dubla valoarea taxei de coplată, de la cinci la zece lei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, managerul instituţiei, Marcela Papici.
Satu Mare: Un salon de reumatologie va fi deschis în acest an la Spitalul Judeţean Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a început demersurile pentru înfiinţarea unei secţii de reumatologie, prima din judeţ, deoarece anual foarte mulţi sătmăreni se tratează la spitalele din Cluj.
Satu Mare: Spitalul Judeţean vrea să pregătească mâncarea pacienţilor în regim propriu Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare intenţionează în acest an să-şi modernizeze bucătăria, să angajeze bucătari şi să renunţe la serviciile firmei care oferă mâncare celor internaţi, bolnavii fiind nemulţumiţi de calitatea hranei primite, a anunţat, luni, managerul instituţiei,...