Cele mai citite
 


SMURD Iaşi a împlinit 6 ani de la înfiinţare
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din Iaşi a împlinit, luni, şase ani de la înfiinţare.
Conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU - SMURD de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi, a declarat că desfiinţarea centrelor locale SMURD a afectat foarte mult eficienţa intervenţiilor în cazurile urgente şi şi-a manifestat speranţa ca autorităţile locale să revină asupra acestei probleme.
Ea a spus că echipajele SMURD Iaşi au efectuat cele mai multe intervenţii în cursul anului 2009, când echipe ale unităţii funcţionau şi la Bivolari, Răducăneni, Ţibăneşti, Şipote sau Hârlău, desfiinţate însă, în ultimul an, din cauza lipsei de fonduri.
De asemenea, cei de la SMURD au efectuat aproximativ 3.300 de intervenţii în cursul anului trecut, iar alte 996 de la începutul anului.
"SMURD şi-a început activitatea pe 2 mai 2005. De atunci, împreună cu echipajele de la ISU am muncit zilnic. Suntem bucuroşi că de anul trecut şi-a reînceput activitatea şi elicopterul SMURD, care fusese stricat. De asemenea, SMURD Iaşi înseamnă şi colaborare şi coordonare la nivel regional. (...) SMURD-ul asigură şanse pentru foarte mulţi pacienţi chiar dacă aceştia se află la distanţă de un centru universitar", a declarat presei Diana Cimpoeşu.
În prezent, la SMURD Iaşi îşi desfăşoară activitatea 15 medici primari şi specializaţi în medicină de urgenţă, 23 de asistenţi medicali, 35 de paramedici, 30 de voluntari studenţi şi 60 de medici rezidenţi în medicina de urgenţă.
Serviciul are în dotare patru maşini de prim ajutor, două maşini de terapie intensivă pentru adulţi, o ambulanţă de terapie intensivă neonatală, trei maşini pentru cazuri de victime multiple, una pentru dezastre şi două de descarcerare. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Iaşi: Simulare de incendiu, în Piaţa Unirii Impresionante forţe de ordine au intervenit vineri dimineaţa la o simulare de incendiu la cel mai înalt hotel din Iaşi, Hotelul Unirea.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...