Cele mai citite
 


Suceava: Parteneriat public-privat pentru sprijinirea persoanelor nevoiaşe
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele aflate în dificultate financiară majoră vor beneficia de sprijin în urma încheierii unui parteneriat public-privat între o societate austriacă şi filiala Suceava a Crucii Roşii.
Directorul comercial al EGGER, Mihai Şandru, a informat luni presa că decizia a fost luată în urma numărului mare de cereri de sponsorizare primite. Obiectivul acestui parteneriat este de a oferi sprijin financiar pentru persoanele aflate în mare dificultate din punct de vedere social şi medical, banii urmând să fie utilizaţi în funcţie de necesităţi după investigaţii realizate de către Crucea Roşie.
''EGGER se consideră parte a comunităţii locale şi acţionează în conformitate. (...) În fiecare an vom oferi 5.000 de euro pentru Crucea Roşie cu scopul de a îmbunătăţi sau soluţiona situaţiile dificile ale cazurilor sociale. (...) Deja această iniţiativă are rezultate: o văduva cu cinci copii - o familie din Rădăuţi care are datorii la furnizorii de utilităţi şi riscă să fie evacuată - a primit sprijin financiar pentru achitarea restanţelor. Un alt caz este din Dorneşti, unde o familie de pensionari va beneficia de izolarea termică a casei. Aceştia şi-au reconstruit casa după inundaţiile din vara anului trecut, dar nu au mai avut bani pentru finisajele exterioare. În timpul iernii, din cauza temperaturilor scăzute, interiorul a început să se degradeze'', a spus Şandru.
El a adăugat că în acest an vor colabora permanent cu reprezentanţii Crucii Roşii pentru a identifica nevoile reale ale comunităţii şi pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale persoanelor care au nevoie de ajutor.
La rândul său, directorul filialei Suceava a Crucii Roşii, Cornel Dediu, a spus că iniţiativa acestei societăţi austriece este un bun exemplu de implicare în problemele locale.
EGGER a început să colaboreze cu Crucea Roşie după inundaţiile din vara anului 2008, când a donat 20.000 de euro şi două camioane de plăci de PAL pentru sinistraţi. Totodată, a renovat cinci săli de operaţie ale spitalului din Rădăuţi şi a construit două spaţii de joacă pentru copii în Rădăuţi. De asemenea, anul trecut, compania şi-a ajutat angajaţii afectaţi de inundaţii şi a construit patru case în Dorneşti. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Suceava: Crucea Roşie a utilat bucătăriile a 73 de sinistraţi din judeţ Câteva zeci de familii sinistrate din judeţul Suceava au primit, marţi, kituri de bucătărie prin intermediul Crucii Roşii Române, cu sprijinul Banca Comercială Română.
Crucea Roşie Română va susţine financiar procesul de recuperare a victimelor din Colectiv Crucea Roşie Română a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii prin care va susţine financiar, din fondurile campaniei "Nouă ne pasă", procesul de recuperare a victimelor din Colectiv, pe termen scurt, mediu şi lung, în completarea sprijinului oferit de statul român.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...