Cele mai citite
 


Cea mai nouă metodă de screening citologic este disponibilă de luna aceasta la Centrul Medical Medsana
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

 

 
 
Începând de luna aceasta, la Centrul medical Medsana testele Papanicolau se pot efectua și prin tehnica citologiei în mediu lichid. Raportat la tehnica convențională, prelucrarea citologiei cervico-vaginale în mediu lichid aduce un plus de acuratețe în interpretarea rezultatelor.

 

 

„Testul Papanicolau este parte obligatorie din screeningul anual pentru depistarea cancerului de col uterin. Ne bucurăm că putem pune la dispozitia pacientelor noastre această nouă tehnică de lucru a testelor Babeș Papanicolau – tehnica citologiei în mediu lichid - care oferă pacientelor un plus de confort și încredere având în vedere gradul crescut de acuratețe a rezultatelor. “ a declarat Olga Baltac, Director laborator Centrul medical Medsana.
 
Cel mai important avantaj al noii metode este scăderea numărului de specimene nesatisfăcătoare pentru evaluare, adică a acelor probe a căror examinare este imposibilă sau limitată. Studiile arată că procentul de specimene nesatisfăcătoare (cauzate de sângerări, infecții sau de numărul redus de celule descuamate) scade de la 10% la 2% în cazul utilizării procedeului citologiei în mediu lichid, față de citologia convențională. Ca urmare a acestei performanțe, riscul să se solicite o nouă prelevare scade. În plus, din același recipient se poate efectua și testul HPV.
 
 Metoda citologiei în mediu lichid permite utilizarea pentru analizare a 99% dintre celulele recoltate, spre deosebire de numai 20% în cazul tehnicii convenționale. Un beneficiu suplimentar al citologiei lichide este prelucrarea automată a probelor, procedeu care face ca specimenele lichide să fie mai reprezentative. Reprezentativitatea semnificativ mărită și prelucrarea automată a probelor sunt elemente care contribuie la creșterea acurateții rezultatelor.
 
Cancerul de col uterin este o boală gravă, care poate fi însă tratată și vindecată dacă este depistată în stadii incipiente. Pe plan mondial, la fiecare două minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. În România, afecțiunea are o incidență cu atât mai alarmantă cu cât numărul de cazuri noi de cancer de col uterin într-un an este de aproximativ 3400.
 
Din fericire, riscul apariției cancerului de col uterin scade cu 80% la femeile care sunt examinate regulat în cadrul programelor de screening. Este cu atât mai important ca analizele să fie efectuate periodic, în urma consultațiilor ginecologice care stabilesc ulterior ritmul cu care aceste investigații trebuie repetate.
 
 
Despre Medsana:
Deschizător de drumuri pe piaţa autohtonă de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus în România conceptul de clinică multidisciplinară, oferind încă de la înfiinţare, din 1996, servicii complete de diagnostic şi tratament. Reţeaua Medsana cuprinde în acest moment două centre medicale în Bucureşti: Primăverii şi Cotroceni, un centru medical multidisciplinar în Ploieşti şi două laboratoare de analize (în Bucureşti şi Ploieşti) acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care oferă rezultate precise şi rapide.
Medsana oferă consultanţă medicală în peste 30 de specialităţi, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat în aceeaşi zi, fiind printre puţinele centre medicale din România care efectuează o gamă amplă de teste genetice şi moleculare.
 
 
 
Pentru informaţii suplimentare, va rugăm contactaţi:
 
Raluca Buzea, jr. PR manager THE PRACTICE
raluca@thepractice.ro, 0751 751 491
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă metodă de screening citologic, disponibilă din luna mai Testele Papanicolau se vor putea efectua şi prin tehnica citologiei în mediu lichid, începând din luna mai, la un centru medical din Bucureşti.
Testul cobas® HPV, acum si pentru screening primar de cancer de col uterin Roche anunta extinderea indicatiei europene a testului cobas® 4800 HPV pentru screening-ul primar de cancer de col uterin. Testarea ADN pentru virusul HPV descopera leziuni omise de citologia Pap.
Testul cobas® HPV - şi pentru screening primar de cancer de col uterin Indicaţia europeană a testului cobas® 4800 HPV pentru screening-ul primar de cancer de col uterin a fost extinsă.
Cancerul de col uterin, pe locul 2 ca frecvenţă la femei În România, şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din ţara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deşi sunt conştiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marţi seară, la dezbaterea organizată de Fundaţia "Renaşterea", cu prilejul...
Medicii Medsana discută pe 22 martie cu studentele Universității din București despre prevenția cancerului de col uterin Centrul Medical Medsana susține cea de-a 6-a ediție a campaniei de educare despre cancerul de col uterin a Asociației Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS România). Reprezentanții Centrului Medical Medsana, Dr. Anca Popa, medic primar obstetrică-ginecologie, Dr. Oana Zaharia, medic specialist...
Depistarea cancerului de col uterin s-ar putea face printr-un test de urină (studiu) Testele de urină pentru depistarea prezenţei papilomavirusului uman (HPV), care stă la baza celor mai multe tipuri de cancer de col uterin, ar putea fi o alternativă la testul Papanicolau convenţional, potrivit unui studiu publicat miercuri, de un colectiv de cercetători britanici pe pagina de internet...