Cele mai citite
 


Fumatul - interzis în barurile şi restaurantele din Turcia
duminică, 19 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ankara, 19 iul /Agerpres/ - Turcia a extins interzicerea fumatului în locurile publice la toate barurile, cafenelele şi restaurantele.

După cum relatează BBC, interdicţia a intrat în vigoare în pofida opoziţiei unor proprietari de baruri şi cafenele care se tem că-şi vor pierde afacerea.

„A fuma ca un turc” este expresia utilizată în multe state europene pentru a-i descrie pe fumătorii înrăiţi. Potrivit autorităţilor de la Ankara, peste o sută de mii de oameni mor anual în Turcia din cauza unor boli ce au legătură cu fumatul.

Guvernul condus de premierul Recep Tayyip Erdogan a interzis fumatul în clădirile publice şi în transportul public în mai anul trecut, în efortul de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei. Ţara are circa douăzeci de milioane de fumători, reprezentând o treime din întreaga populaţie. Potrivit unor sondaje recente, 95 la sută din populaţie susţine interdicţia. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. dr. Carmen Monica Pop: BPOC face din om un invalid. Renunţaţi la fumat! Prevalenţa bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) este în continuă creştere şi a devenit a patra cauză de deces la nivel mondial, cu tendinţă să fie a treia cauză, până în 2020, dar această boală teribilă poate fi prevenită prin renunţarea la fumat şi printr-un stil de viaţă sănătos, spune prof...
Mureş: Cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, depistate zilnic la Clinica de Pneumologie Coordonatoarea Centrului STOP FUMAT din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Corina Mărginean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Clinica de Pneumologie din Târgu Mureş sunt depistate zilnic cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, la vârste tot mai tinere, situaţie care...
Dr. Ciobanu: Peste 42.000 de români mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de fumat Peste 42.000 de români mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de fumat, precum cancer, boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, a declarat vineri într-o conferinţă de presă dr. Magdalena Ciobanu.
Numărul deceselor cauzate de fumat s-a triplat în ultimii 25 de ani Mortalitatea prin cancer pulmonar - boală despre care 98,3% dintre adulţii români ştiu că este provocată de fumat - aproape s-a triplat în 25 de ani în ţara noastră, se arată într-un comunicat al Institutului ''Marius Nasta''.
Institutul 'Marius Nasta': Numărul deceselor cauzate de fumat s-a triplat în ultimii 25 de ani Mortalitatea prin cancer pulmonar - boală despre care 98,3% dintre adulţii români ştiu că este provocată de fumat - aproape s-a triplat în 25 de ani în ţara noastră, se arată într-un comunicat al Institutului ''Marius Nasta''.
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.