Cele mai citite
 


Actorul George Ivaşcu se implică, alături de alţi artişti, în lupta împotriva drogurilor
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Teatrul Metropolis şi Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog III - sectoarele 5 şi 6, marchează, joi, de la ora 12,00, Anul European al Voluntariatului 2011, informează un comunicat al instituţiei de cultură transmis marţi AGERPRES.
La eveniment vor participa, în calitate de voluntari ai Agenţiei Naţionale Antidrog, personalităţi din lumea culturală, medicală, artistică şi sportivă, cunoscuţi actori, cântăreţi, prezentatori TV şi sportivi, precum George Ivaşcu, dr. Cristian Andrei, George Mihăiţă, Eusebiu Ştefănescu, Victor Socaciu, prof. univ. dr. Tudorel Butoi, Florin Chilian, Valentin Crăciunescu, Cabral Ibacka, Doina Melinte, Leonard Doroftei, Cristian Sabbach, Adrian Păduraru şi Rică Răducanu, care prin notorietatea publică de care se bucură vor veni în sprijinul şi promovarea luptei antidrog, dar şi în implicarea activităţii de voluntariat.
Anul 2011 a fost declarat Anul European al Activităţilor de Voluntariat care promovează cetăţenia activă prin Decizia Consiliului Uniunii Europene nr. 15658/09, din 24 noiembrie 2009. Anul European al Voluntariatului 2011 (AEV 2011), se va derula sub sloganul "Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!" şi va avea trei niveluri de acţiune - european, naţional şi local - care cuprinde acţiuni iniţiate de organizaţii neguvernamentale, instituţii publice, instituţii de învăţământ, grupuri informale, companii şi alţi artişti interesaţi să deruleze acţiuni sub egida AEV 2011.
Scopul general al anului european este acela de a încuraja şi sprijini eforturile depuse de Comunitate, de statele membre, de autorităţile locale şi regionale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Uniunea Europeană şi pentru a spori vizibilitatea activităţilor de voluntariat în UE.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate scurt-metraje despre consumul de substanţe psihoactive denumite generic "etnobotanice", iar voluntarii Agenţiei Naţionale Antidrog vor ţine un discurs despre consumul de droguri şi implicarea fiecăruia în activităţile de prevenire a consumului de droguri, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Teleorman: Riscurile consumului de droguri, aduse în atenţia liceenilor la Biblioteca Judeţeană Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Teleorman, în colaborare cu Crucea Roşie Teleorman şi Biblioteca Judeţeană Marin Preda din municipiul Alexandria, a organizat miercuri o dezbatere care a avut ca temă prevenirea consumului de droguri.
Suceava: Sute de elevi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, joi, la Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' din Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri', ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare...
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Iaşi: Specialiştii avertizează asupra creşterii numărului celor care consumă etnobotanice Autorităţile şi societatea civilă ar trebui să se implice mai mult pentru stoparea creşterii numărului consumatorilor de plante cu efect halucinogen, cunoscute sub numele de plante etnobotanice, consum care a devenit un adevărat fenomen în rândul elevilor şi studenţilor, susţin reprezentanţii Centrului...