Cele mai citite
 


Bacău: Speranţe pentru Spitalul de Pediatrie propus pentru comasare
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Criteriile noi de clasificare a unităţilor medicale cu paturi ar putea conduce la continuarea activităţii independente a Spitalului de Pediatrie Bacău, propus spre comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţe.
Potrivit unui ordin emis de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, Spitalul de Pediatrie Bacău ar trebui să devină o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Noile norme au fost aprobate şi publicate, însă, ulterior ordinului.
"Actualele noi criterii prevăd ca un spital de urgenţă să aibă şi secţie de pediatrie. Dar tot aceste criterii spun că, dacă există o unitate medicală cu profil pediatric la o distanţă mai mică de 5 kilometri, nu este nevoie să mai aibă şi spitalul de urgenţă. Aşadar, credem că vom scăpa de comasare", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, medicul Aurelia Ţaga, managerul Spitalului de Pediatrie Bacău.
La Spitalul de Pediatrie Bacău s-au finalizat reparaţiile, modernizările şi reabilitările conform normelor europene la Secţia de chirurgie şi ortopedie, Consiliul Judeţean Bacău, în administrarea căruia se află această unitate medicală, aprobând cumpărarea, în perioada imediat următoare, de aparatură medicală în valoare de 220.000 de lei.
"Am declanşat, deja, procedura de achiziţie a echipamentelor medicale de care mai avem nevoie pentru Blocul Operator şi Anestezie - Terapie Intensivă. Estimăm că demersurile pentru cumpărarea aparaturii vor dura încă vreo lună", a spus Aurelia Ţaga.
Pentru ATI vor fi achiziţionate aparate de monitorizare a funcţiilor vitale simple şi complexe, ventilator pentru respiraţia controlată a nou-născutului, injectomate şi pompe de perfuzie peristaltică. Blocul operator va avea ca noutăţi o unitate mobilă de aspiraţie în plagă, un aparat de ambalat pungi pentru sterilizare, unul de monitorizare a funcţiilor vitale complexe şi altul, mobil, de radioscopie. Tot la Blocul operator vor fi aduse un sistem de protecţie împotriva expunerii la radiaţii şi o masă chirurgicală.
De ani de zile, Secţia de chirurgie şi ortopedie funcţionează în spaţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, care îi asigură şi medicii anestezişti. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Primul bloc operator al Spitalul de pediatrie a fost finalizat La Spitalul de pediatrie din muncipiul Bacău s-a făcut, joi, recepţia oficială a celui dintâi bloc operator şi sectorul de Terapie intensivă din cadrul acestei instituţii medicale.
Alba: Secţia de Pediatrie a spitalului din Alba Iulia va dispune de un compartiment ATI Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba are în vedere înfiinţarea în cadrul Secţiei de Pediatrie a unui compartiment Anestezie Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, în prezent fiind destinate doar cinci paturi pentru ATI.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.