Cele mai citite
 


Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă pentru a doua oară de membrii Consiliului Judeţean
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comasarea principalelor spitale din judeţul Botoşani a fost respinsă, pentru a doua oară în ultimele cinci zile, în urma votului negativ dat, marţi, de consilierii judeţeni. Reuniţi în şedinţă extraordinară, membrii Consiliului Judeţean (CJ) au votat împotriva transformării Spitalului de Obstretică şi Ginecologie şi a Spitalului de Copii în secţii exterioare ale Spitalului Judeţean "Mavromati".
Propunerea a aparţinut preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac (PDL), care susţine că o comasare a spitalelor ar fi permis Spitalului Judeţean "Marvomati" să obţină un nivel superior de clasificare, care atrage, după sine, o finanţare mai bună.
"Consilierii judeţeni au avut în faţă următoarea opţiune: să aleagă între interesul de a asigura pentru cetăţenii din judeţul Botoşani servicii medicale de cât mai bună calitate şi cât mai bine finanţate şi lupta pentru păstrarea scaunelor de şefi. Votul majoritar care a fost exprimat de consilierii judeţeni PSD, PNL şi PRM a însemnat că au pus mai presus interesele personale, respectiv interesele pentru menţinerea pe funcţii, călcând în picioare nevoia cetăţeanului din Botoşani de a dispune, în judeţ la el, de un spital judeţean superior", a afirmat Ţâbuleac.
Liberalii, care au votat, alături de social-democraţi, împotriva comasării, susţin că decizia este corectă şi ea are la bază argumente logice.
"Prefer să spun adevărul botoşănenilor. Acesta este nivelul pe care spitalele din Botoşani îl au. Decât să spun că acest spital se încadrează în categoria a treia şi de fapt să nu se regăsească în această categorie, prefer să spun că astăzi suntem aici, iar într-o lună, două, trei, cu un management eficient şi cu investiţii, acest spital să-şi poată schimba clasificarea", a declarat vicepreşedintele CJ, Cătălina Lupaşcu (PNL).
Şeful CJ susţine că decizia de marţi a consilierilor judeţeni poate avea ca efect încadrarea Spitalului Judeţean Mavromati în cea mai proastă categorie de spitale, dar şi pierderea finanţării pentru spitalele care ar fi urmat să intre în comasare, Maternitatea şi Spitalul de Copii.
De acum înainte suntem la mâna Ministerului Sănătăţii. Avem unităţi, cum sunt Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii, care nici condiţiile pentru categoria cinci nu le îndeplinesc. Riscă în mod evident pierderea finanţării", a mai spus Ţâbuleac.
La rândul său, directorul Spitalului Judeţean Mavromati, medicul Ovidiu Mimor, susţine că măsura adoptată în Consiliul Judeţean va face ca "oamenii să sufere, nu spitalul".
"Spitalul Judeţean nu se va încadra în nicio clasificare şi nu va mai avea finanţare. Toţi bolnavii se vor adresa altor spitale, din afara judeţului", a precizat Mimor.
Consilierii judeţeni au votat, marţi, doar trecerea Spitalului orăşenesc din subordinea autorităţilor locale în cea a Consiliului Judeţean, urmând să funcţioneze ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean Mavromati. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Comasarea spitalelor, discutată din nou în Consiliul Judeţean Un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din Botoşani va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) programată pentru data de 27 octombrie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Prefectul face apel la consilierii judeţeni să susţină comasarea spitalelor Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a făcut, marţi, un apel la consilierii judeţeni să susţină proiectul de comasare a spitalelor, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' să nu piardă, de la 1 ianuarie 2012, gradul al treilea de clasificare.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...