Cele mai citite
 


Brăila: Campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri este derulată, săptămâna aceasta, în rândul tinerilor din Brăila de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA).
Intitulată ''Alternative - În comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul'', campania este organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului şi promovează alternativele la consumul de droguri, ca modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber.
Coordonatorul CPECA Brăila, Olga Condrat, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că prin această acţiune se doreşte sensibilizarea cât mai multor tineri, prin invitarea acestora să reflecteze critic asupra propriului comportament vizavi de consumul de alcool, tutun, substanţe etnobotanice sau alte tipuri de droguri.
''Specialiştii antidrog derulează mai multe activităţi, atât în şcoală, comunitate, cât şi în familie. Familiile adolescenţilor vor putea fi informate despre semnele consumului şi modalităţile de intervenţie timpurie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie'', a spus Olga Condrat.
Cu această ocazie va fi lansat proiectul ''Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost depistaţi pentru prima oară'', iar în liceele din Brăila se vor derula proiectele ''Drogurile - între adevăr şi iluzie'' şi ''În concurenţă pentru independenţă''. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Proiecte antidrog derulate în şcolile din judeţ Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila va dezvolta, în anul şcolar 2013-2014, la nivelul judeţului, proiectele "Mesajul meu Antidrog" şi "Necenzurat", anunţă coordonatorul centrului, psiholog Olga Condrat.
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Brăila: Un caz de deces înregistrat ca urmare a consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive Un caz de deces a fost înregistrat anul acesta, în judeţul Brăila, ca urmare a consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive, potrivit informaţiilor furnizate vineri de coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, psiholog Olga Condrat.
Brăila: În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 de persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice, după cum a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, psiholog Olga Condrat.
Proiect de informare şi conştientizare cu privire la consumul de droguri şi substanţe psihoactive, în cinci licee sucevene Elevi din cinci licee sucevene, împreună cu părinţii, participă la activităţi de informare, conştientizare şi educare privind consumul de alcool, tutun, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Suceava, a...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.