Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înfiinţat Comisia Medicamentelor
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înfiinţat Comisia Medicamentelor, formată din mai mulţi medici din unitatea sanitară, care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de instituţie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că înfiinţarea acestei comisii are drept scop eliminarea "intermedierilor" care existau până acum între medicii spitalului şi anumite firme producătoare sau distribuitoare de medicamente.
"Fiecare aducea înainte medicamente după cum voia el. Acum avem o Comisie a Medicamentelor, care stabileşte ce medicamente intră în spital şi responsabil este nu un om, ci o comisie. Lucrăm şi la subiectul legat de o bună legătură, inclusiv pe partea financiară, între spital şi producătorii de medicamente. Trebuie să terminăm cu sacoşele la doctorul X şi Y. Cred că înţelegeţi ce vreau să spun şi nu este nicio noutate", a spus Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a susţinut că Spitalul Judeţean de Urgenţă este cu plăţile la zi în ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente, iar la ultima aprovizionare, când s-au descărcat două TIR-uri, "s-au curbat poliţele farmaciilor sub greutatea medicamentelor", deci nu se pune problema ca pacienţii să vină cu medicamente sau materiale sanitare de acasă.
Stancu a propus ca pacienţii din spitalele aflate în administrarea autorităţilor judeţene să declare pe propria răspundere dacă refuză medicaţia, pentru a nu mai apărea discuţii că bolnavii nu primesc medicamente în spitalele din Brăila.
"Vom da în spitale, prin manageri şi Colegiul director, un document în care să apară obligativitatea ca medicii să folosească doar farmacia spitalului. Atunci când pacientul doreşte un super medicament să consemneze într-o declaraţie pe propria răspundere că i s-a oferit din partea spitalului medicamentul potrivit, dar doreşte un altul. Declaraţia va sta la fişa bolnavului, să nu mai avem probleme de genul că pacientul a fost trimis de manager la farmacie să îşi ia nu ştiu ce medicament", a explicat Bunea Stancu.
Preşedintele CJ a subliniat că ţine foarte mult ca spitalele să fie capabile să asigure toate medicamentele, iar facturile către furnizori să se încadreze în termenul de plată, tocmai pentru a nu apărea niciun motiv care să ducă la întârzierea acestora în spitale.
"Suntem în grafic cu datoriile. Chiar şi pentru furnizori avem datorii în termen de 60 de zile, deşi în contractul cu ei se precizează ca plata să se facă la maxim 90 de zile. Oferim medicamentele care sunt comune în România, urmând ca pacienţii care vor medicamente de la firme străine să şi le cumpere, conform indicaţiilor pe care le dau medicii. Şi pentru ortopedie am creat un plafon pentru a avea şuruburi şi tije, ce le trebuie lor. Eu cred că am găsit drumul spre normalitate", a mai spus Stancu. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Comisia Medicamentelor, înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă O comisie a medicamentelor a fost înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, membrii acesteia stabilind de comun acord ce medicamente trebuie achiziţionate de către instituţia spitalicească.
Brăila: Sesizări că la bucătăria Spitalului Judeţean s-ar pregăti mâncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări Brăila, 24 apr /Agerpres - Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a dispus efectuarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după ce a primit sesizări cu privire la faptul că în bucătăria spitalului s-ar pregăti mâncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări, organizate...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Brăila: Preşedintele CJ vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat public că vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care a început tratativele cu mai multe spitale din Bucureşti.
Brăila: Secţie de balneofizioterapie de un milion de euro la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea o secţie de balneofizioterapie în valoare de un milion de euro, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.