Cele mai citite
 


Brandul turistic al României promovat şi prin intermediul magiunului de Topoloveni
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brandul turistic al României, care are sloganul "Explore the Carpathian Garden", va fi promovat în străinătate de magiunul de prune de Topoloveni, a declarat marţi Gabriela Berechet, directorul general al Companiei de Investiţii pentru Turism.
'A fost încheiat un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea promovării brandului turistic al României de către magiunul de prune Topoloveni. Acesta a intrat în vigoare în data de 2 mai şi, practic, acest produs se va regăsi în străinătate alături de brandul naţional ', a precizat Berechet.
Comisia Europeană a acordat magiunului de prune Topoloveni, în data de 8 aprilie 2011, prima certificare de Indicaţie Geografică Protejata pentru un produs tradiţional românesc.
'Specialitatea românească se adaugă unei liste de mai mult de 1.000 de denumiri de produse protejate în baza legislaţiei privind protecţia indicaţiilor geografice, a denumirilor de origine şi a specialităţilor tradiţionale', se menţiona în comunicatul Comisiei.
Publicarea în Jurnalul oficial al UE ca marcă protejată reprezintă o recunoaştere a autenticităţii, tradiţiei, istoriei, ariei geografice, reputaţiei şi a calităţilor excepţionale ale Magiunului de prune Topoloveni şi îl plasează în gama Premium pe piaţa alimentelor conservate.
După mai bine de patru ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, un singur produs alimentar românesc de calitate a obţinut protecţia mărcii la nivel european şi totodată promovarea la nivelul statelor membre ale UE şi a oferit garanţia consumatorilor că produsul este autentic, tradiţional şi întruneşte criteriile europene de securitate, igienă, etichetare, control de sănătate şi informare nutriţională.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Subprefectul judeţului Mureş: Foarte multe apostile sunt pentru medici care vor să lucreze în străinătate Subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă că zilnic instituţia eliberează 20-30 de apostile şi a constatat cu îngrijorare că multe dintre acestea sunt pentru legalizarea actelor de studii ale medicilor care vor să plece la muncă în străinătate.
INTERVIU/Ahciarliu:Piaţa de leasing poate creşte cu 10% în 2015, stimulată de noile facilităţi fiscale şi creşterea finanţărilor cu fonduri UE Piaţa românească de leasing financiar ar putea creşte cu 10% în acest an, de la un nivel de 1,32 miliarde euro în 2014, pe fondul extinderii finanţărilor către proiectele din sectorul agricol cu fonduri europene, dar şi al creşterii numărului de clienţi, după introducerea unor stimulente în noul Cod...
Investiţii guvernamentale de cca 1,274 miliarde de euro pentru accesul persoanelor defavorizate la sănătate Guvernul îşi propune să investească cca 1,274 miliarde de euro /peste 5,2 miliarde de lei/ în perioada 2011-2013 pentru a asigura accesul persoanelor cu venituri reduse la serviciile de sănătate, inclusiv la clinici din străinătate, potrivit Programului Naţional de Reforme (PNR) adoptat recent de Executiv...