Cele mai citite
 


Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe Sănătate va fi dezbătută lunea viitoare de la ora 16,00
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moţiunea simplă asupra Sănătăţii înaintată de opoziţie va fi dezbătută lunea viitoare, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei Biroului permanent al forului legislativ.
"S-a stabilit ca după dezbateri să aibă loc şi votul la moţiune pentru că este posibil ca marţi să nu fie votul final", a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.
Potrivit acestuia, PSD a solicitat ca timpul de dezbatere alocat fiecărui parlamentar pentru dezbaterile la moţiune să fie de 20 de secunde, însă această cerere nu a fost acceptată, rămânând ca deputaţii să aibă alocate 10 secunde pe care grupurile parlamentare le cumulează în timpi pentru discuţii.
Moţiunea simplă, intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu" şi semnată de 114 deputaţi liberali şi social-democraţi, a fost depusă luni în plenul Camerei Deputaţilor de liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.
Potrivit semnatarilor, moţiunea este îndreptată către "adevăraţii" responsabili pentru modul în care sistemul sanitar este distrus sistematic, respectiv preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul.
Deputaţii opoziţiei susţin că "în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze", motiv pentru care toţi responsabilii trebuie să plece.
Semnatarii moţiunii simple îl acuză pe Traian Băsescu că "a împins România în braţele FMI" şi a propus "reducerea cheltuielilor din sănătate, a paturilor de spital, închiderea de unităţi medicale, trecerea în şomaj a medicilor şi asistenţilor medicali, deteriorarea activităţii medicilor de familie, a interpretărilor ticăloase la adresa clasei medicale în general, la generalizarea sărăciei din sistemul sanitar românesc şi lipsa de acces la tratamente, medicamente, la micşorarea salariilor, a diminuării puterii de cumpărare a pensionarilor şi a salariaţilor".
PNL şi PSD mai acuză că 65% din spitalele închise aparţin unor comunităţi conduse de primari ai opoziţiei, în timp ce în comunităţile conduse de primari ai principalului partid susţinător al Guvernului nu s-a închis niciun spital.
"Această politizare este inacceptabilă şi ea va face obiectul unei comisii de anchetă parlamentară. Domnule prim-ministru, argumentele aduse de Ministerul Sănătăţii în sprijinul raţionalizării spitalelor sunt cel puţin discutabile şi unele chiar proaste. Dar ele nu sunt nici măcar aplicate corect, ceea ce ne arată clar că nu doriţi reforma sistemului sanitar sau, şi mai grav, nu ştiţi cum să o faceţi. În concluzie, pentru aceste motive vă solicităm în numele cetăţenilor pe care-i reprezentăm în Parlament să vă daţi demisia", se arată în textul moţiunii simple privind Sănătatea.
Deputaţii opoziţiei menţionează că, potrivit analizelor indicatorilor, sănătatea românilor este din ce în ce mai precară, România având situaţia cea mai proastă dintre statele membre ale Uniunii Europene. AGERPRES/(A, AS - Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Moţiunea simplă pe Sănătate, dezbătută luni de Camera Deputaţilor Moţiunea simplă pe Sănătate depusă de USL va fi dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor. Dezbaterea va avea loc începând cu ora 16,00, urmând ca votul să fie dat în aceeaşi zi, la finalul discuţiilor.
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Deputaţii au început dezbaterile la moţiunea simplă pe Sănătate Camera Deputaţilor a început, luni după amiază, dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu".
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.
UPDATE Moţiunea pe Sănătate a fost respinsă Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Sinteza săptămânală a activităţii Camerei Deputaţilor Camera Deputaţilor a respins, la începutul acestei săptămâni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu".