Cele mai citite
 


Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare şi-a dat demisia
luni, 13 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 iul /Agerpres/ - Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, dr. Bota Gheorghe, şi-a dat demisia, iar ministrul Sănătăţii i-a aprobat-o.

Medicii au renunţat la protestul început luni în faţa Ministerului Sănătăţii, iar o echipă a Ministerului Sănătăţii va merge joi la Baia Mare pentru a evalua situaţia din spital.

Luni dimineaţă, opt medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare au pichetat Ministerul Sănătăţii, cerând printre altele destituirea din funcţie a managerului dr. Bota Gheorghe, demiterea Comitetului Director şi repunerea tuturor medicilor demisionari în toate drepturile pe care le-au avut anterior.

Medicii au avut o întâlnire cu secretarul de stat din minister Cristian Irimie.

Situaţia conflictuală de la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare durează de peste trei ani şi a suferit o exacerbare fără precedent după numirea în funcţia de director medical a dr. Onţ Carmen în martie 2008, care l-a susţinut necondiţionat, potrivit medicilor protestatari, în abuzurile comportamentului dictatorial pe managerul Bota Gheorghe.

Între nemulţumirile medicilor protestari se numără lipsa asumării deciziei în actul managerial, managementul neperformant al resurselor umane, lipsa planurilor de dezvoltare a serviciilor medicale, lipsa coerenţei în organizarea activităţii în ambulatoriul spitalului, abuzul în serviciu şi altele.

În opinia celor opt doctori care au protestat luni, situaţia a fost agravată de inexistenţa consultării reale a partenerilor sociali în privinţa aspectelor legate de condiţiile de muncă. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Protest la Ambulanţă; angajaţii nu vor schimbarea directorului Reşiţa, 22 feb /Agerpres/ - Fostul manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Caraş-Severin Daniela Popescu a obţinut în instanţă dreptul de a reveni pe post, dar salariaţii de aici nu o vor la conducerea instituţiei.
Caraş-Severin: Protest spontan la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Reşiţa, 23 aug /Agerpres/ - Un protest spontan a avut loc, luni, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, la repunerea în funcţie a fostului manager al acestei instituţii, Daniela Popescu.
Iaşi: Protest spontan al angajaţilor Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Pădureni - Grajduri Mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Pădureni - Grajduri au declanşat, luni, un protest spontan, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de nivelul salariilor.
Covasna: Sanitas amână acţiunile de protest în urma întâlnirii cu reprezentanţii CNAS şi Ministerului Sănătăţii Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a decis să amâne acţiunile de protest programate pentru săptămâna viitoare, în urma întâlnirii avute joi, la Târgu Secuiesc, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ai Ministerului Sănătăţii, care au promis că vor rezolva problema ...
Sibiu: Primul protest pentru sănătate, la care s-au coalizat medicii, asistente, pacienţii şi familiile acestora Pentru prima dată în ultimii ani, la Sibiu a avut loc un marş paşnic de protest, la care s-au coalizat peste 200 de părinţi, copiii lor, medici şi asistente de la de Pediatrie, toţi cerând construcţia unui spital nou sau cel puţin găsirea unei soluţii ca actualul spital să aibă toate secţiile într-o...
Botoşani: Un nou protest al angajaţilor Spitalului de Psihiatrie Aproape 100 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Botoşani au protestat vineri timp de o jumătate de oră, în curtea unităţii, în semn de protest faţă lipsa de transparenţă în luarea deciziilor manifestată de noul manager al unităţii.