Cele mai citite
 


Cluj: Comisarul european Dacian Cioloş şi membri ai Guvernului participă la Consorţiul USAMV
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din România, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în premieră în ţara noastră, între 4 şi 8 mai, are ca temă "Politica Europeană Agricolă Comună şi învăţământul superior agricol", printre personalităţile care vor participa la eveniment numărându-se comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Rectorul USAMV din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Doru Pamfil, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va găzdui acest important eveniment şi va conferi, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar dr. Paolo de Castro de la Universitatea din Bologna, preşedintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European, care va participa şi la lucrările Consorţiului.
"Dorim ca la această întâlnire să semnăm un protocol cu miniştrii Valeriu Tabără şi Daniel Funeriu privind finanţarea universităţilor de ştiinţe agricole după modelul celor de ştiinţe medicale umane", a arătat rectorul USAMV din Cluj-Napoca.
În opinia sa, cum Ministerul Sănătăţii finanţează spitalele unde studenţii îşi fac practica, Ministerul Agriculturii, "unul dintre ministerele cu resurse considerabile", trebuie să ajute instituţiile de învăţământ superior agricol să-şi dezvolte partea de consultanţă în fermele didactice proprii, unde Ministerul Educaţiei nu are resurse pentru investiţii.
"În fermele didactice nu se poate face muncă de calitate fără tehnologii noi, nu le putem arăta studenţilor cum va arăta Europa de mâine fără a deţine noile tehnologii", a spus rectorul.
Universitarul clujean a subliniat că lucrările Consorţiului USAMV din România se vor desfăşura concomitent cu o altă manifestare de amploare - cel mai mare târg de agricultură şi industrie alimentară din Transilvania, "Agraria" - care îşi va deschide porţile miercuri, la complexul expoziţional din Cluj-Napoca.
"'Agraria' va prezenta publicului tehnologii de ultimă oră din Europa, la pavilioanele naţionale şi ale firmelor private. Pentru prima dată, cele patru universităţi cu profil agricol din ţară - din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi, care compun Consorţiul -, vom avea un stand comun. La propunerea USAMV din Cluj-Napoca, standul Consorţiului va fi axat pe consultanţă de specialitate, domeniu care vine şi în ajutorul studenţilor noştri. Cunoaştem gradul foarte redus de absorbţie a banilor europeni şi considerăm că absolvenţii noştri merită să fie ajutaţi pentru a atrage, prin proiecte, finanţări din fonduri comunitare", a afirmat prof. dr. Doru Pamfil. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Paolo de Castro - Doctor Honoris Causa al USAMV Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a conferit, vineri, preşedintelui Comisiei de agricultură din Parlamentul European, Paolo de Castro, titlul de Doctor Honoris Causa.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Cluj: Prefectul Gheorghe Vuşcan s-a întâlnit cu rectorii celor şase universităţi clujene Rectorii celor şase universităţi din Cluj-Napoca au participat, luni, la o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, ce a vizat deschiderea unui dialog real pe teme economice, sociale şi culturale, benefic întregii comunităţi, care să cuprindă şi aspecte referitoare la regionalizare şi...
Cluj: Institutul de Ştiinţele Vieţii - inaugurat în prezenţa unor prestigioase personalităţi Institutul de Ştiinţele Vieţii al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, inaugurat, vineri, în prezenţa unor prestigioase personalităţi ale vieţii politice şi academice din România şi din Parlamentul European, este unul dintre cele mai moderne din Europa, cu dotări de ultimă generaţie...
Cluj: Structurile de conducere ale USAMV - desemnate de rectorul instituţiei Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Doru Pamfil, i-a desemnat pe prorectorii instituţiei clujene de învăţământ superior agricol şi a semnat contractul managerial pentru următorii patru ani cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului...