Cele mai citite
 


Ecranele 3D pot afecta vederea?
miercuri, 4 mai 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oftalmologie, Mama si copilul
 

Instrucţiunile de folosire a noilor televizoare 3D conţin recomandări alarmante. De exemplu, în instrucţiunile pentru aparatele Samsung se spune: 'Unele persoane pot avea stări de ameţeală, de greaţă şi dureri de cap atunci când se uită la un televizor 3D', scrie ziarul Le Temps în ediţia de marţi.

'Persoana care se uită la 3D o perioadă îndelungată poate resimţi o oboseală oculară', se spune în aceleaşi instrucţiuni de folosire a unui aparat Samsung. 'Un adult trebuie să verifice periodic dacă totul este în regulă cu copiii care se uită la 3D. Dacă un copil spune că-şi simte ochii obosiţi şi are dureri de cap, ameţeli sau stări de greaţă, spuneţi-i să nu se mai uite la televizorul 3D şi să se odihnească', potrivit aceleiaşi surse.

Majoritatea fabricanţilor de televizoare 3D au menţionat astfel de avertismente în manualele de utilizare. Dar acesta nu este un motiv de panică, afirmă Luc Saint-Elie, responsabil cu comunicarea la Panasonic: 'Din precauţie, luăm în considerare ce e mai rău'.

Acest principiu al precauţiei este dus la extrem de Nintendo. Fabricantul de console de jocuri recomandă oficial ca ultima sa consolă de jocuri 3DS să nu fie folosită de copiii care au sub 7 ani.

Atitudinea constructorilor nu este de natură să elimine temerile legate de o eventuală nocivitate a acestei tehnologii. 'Nu există acum o dovadă incontestabilă de toleranţă la 3D', spune Béatrice Cochener, preşedinta Societăţii franceze de oftalmologie, care coordonează un studiu legat de acest subiect ale cărui concluzii vor fi publicate peste trei ani.

Până atunci, oftalmologii au câteva certitudini. Ei aprobă mai ales gestul grupului Nintendo de a interzice folosirea noii sale console de către cei mici. În ceea ce îi priveşte pe adulţi, cei care nu au vedere identică la fiecare ochi, care au probleme de motricitate oculară sau dificultăţi de acomodare pot avea simptomele menţionate, afirmă un alt oftalmolog, Jean-Jacques Saragoussi.

Nu trebuie să respingem categoric ecranele 3D. 'Simptomele respective pot fi datorate unor afecţiuni ale ochilor deja existente', spune Saragoussi. Se poate spune chiar că 3D ar putea ajuta la corectarea problemelor de vedere.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
de e
http://www.4run.ro/verdi.html
Fa abstractie de gunoaie, sobolani, ciini si aleraga.
Locatia de alergat numarul 83 - Parcul Verdi.

de Irina
Eu nu ma pot uita la filmele 3D pentru ca ma doare capul si ochii si exact cum spui si tu, imi vine sa vomit. Nu stiu cum te pot afecta, stiu doar ca gadgeturile care emit lumina albastra iti afecteaza ochii. Stiu ca majoritatea emit, dar nu stiu cum sa depistez care emite si care nu. Eu mi-am facut niste lentile preventive, de la Essilor (sa ma asigur ca-s cele mai bune si ca ma protejeaza cu adevarat). Asadar, port ochelari cand ma uit la Tv, laptop sau ma joc pe tableta.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitaminele - surse naturale, carente si excese Vitaminele sunt compusi chimici absolut necesari organismului pentru o crestere sanatoasa si un metabolism corect. Corpul omenesc are nevoie de vitamine pentru a crea enzime si hormoni – substante elementare pentru multiplele reactii chimice ce au loc in fiecare moment pentru a asigura supravietuirea...
Retete impotriva raului de masina Raul de masina este doar unul din "raurile de miscare" pe care o persoana le poate experimenta. Stare de greata, ameteala, oboseala - sunt toate simptome asociate raului de masina. Cum putem evita asta? Exista cateva alimente care v-ar putea ajuta sa va bucurati de calatoriile cu masina fara...
GfK: Aproape jumătate dintre români suferă de dureri de cap Aproape jumătate dintre români (46%) acuză dureri de cap, migrene sau cefalee cel puţin o dată pe lună şi mai mult de jumătate din cei afectaţi acuză astfel de simptome săptămânal, relevă un studiu Omnibus realizat de GfK România, în luna februarie 2010.
Tratamentul cu raltegravir a fost dovedit superior celorlate două tratamente cu inhibitori de protează în ceea cea privește analiza combinată dintre eșecul virologc și eșecul de tolerabilitate Merck&Co (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, anunță rezultatele primului studiu care a avut drept obiectiv compararea a trei tratamente anti-retrovirale la pacienții adulți infectați cu HIV.
Alergia mai agresivă ca niciodată Caracteristici generale Ne aflăm într-un secol aflat sub amprenta poluării, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice şi a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste direcţii sfâşie efectiv fiinţa umană în toate felurile, motiv pentru care organismul biologic...
Mahmureala nu se vindecă cu medicamente, dar există modalităţi de a-i diminua simptomele Împotriva simptomelor mahmurelii există diferite remedii, fie că este vorba despre anumite băuturi şi mâncăruri, fie că este vorba despre medicamente care mai diminuează din stările neplăcute ce urmează consumului excesiv de alcool. Fie că este vorba despre dureri de cap, senzaţii de ameţeală, oboseală...