Cele mai citite
 


Galaţi: Campania naţională "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu-şi au locul"
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi vor participa, în această săptămână, la mai multe acţiuni care se vor desfăşura în cadrul campaniei naţionale 'Alternative - în comunitatea ta drogurile nu-şi au locul', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, coordonatorul centrului, Cristina Chelban.
Potrivit acesteia, deja una dintre acţiuni a avut loc luni seară, la Şcoala Sanitară Postliceală 'Carol Davila', unde inspectorii au stat de vorbă cu 40 de elevi, explicându-le riscurile consumului de droguri, dar şi alternativele sănătoase pe care un consumator de droguri le are la dispoziţie: să practice un sport, să meargă la un spectacol, să înveţe să cânte la un instrument etc.
În plus, pe parcursul întregii săptămâni, în holul Facultăţii de Mecanică va funcţiona un punct de informare al Centrului Antidrog Galaţi.
Chelban a spus că, în cadrul campaniei, seminarii cu liceenii vor mai avea loc joi, la Colegiul Naţional Al. Ioan Cuza şi vineri, la Grupul Şcolar Metalurgic, unde elevii vor putea asculta chiar mărturiile unui fost consumator de droguri. În această perioadă centrul de la Galaţi a început şi implementarea unui alt proiect destinat consumatorilor de droguri care încă nu au devenit dependenţi. Proiectul 'Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri' se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 21 de ani şi este finanţat, în plan local, prin CJ Galaţi.
Potrivit inspectorului Lăcrămioara Zaharia, asistent social, proiectul constă în instruirea cadrelor didactice, inclusiv a psihologilor şcolari, cu privire la comportamentul faţă de tinerii consumatori, identificarea acestor consumatori şi consilierea lor ulterioară.
Anul trecut, la nivelul municipiului Galaţi existau 26 de magazine care comercializau produse cu efect halucinogen, iar în prezent mai funcţionează cinci dintre ele. Totuşi, apreciază inspectorii Centrului Antidrog, numărul consumatorilor de astfel de substanţe a crescut, ei procurându-şi substanţele prin intermediul internetului. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul consumatorilor de droguri a scăzut semnificativ Numărul persoanelor care au ajuns, în primele şase luni ale acestui an, la camerele de gardă ale spitalelor din Galaţi ca urmare a consumului de droguri/substanţe noi cu efecte psihoactive (SNPP) a scăzut considerabil faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat marţi directorul Direcţiei de...
Galaţi: Numărul consumatorilor de droguri spitalizaţi a crescut În primele opt luni ale acestui an au ajuns la spitalele din judeţul Galaţi nu mai puţin de 306 persoane cărora li s-a făcut rău după ce au consumat droguri sau substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), cunoscute generic sub numele de etnobotanice, în timp ce în perioada similară a anului 2014...
Satu Mare: Niciun consumator nu s-a adresat direct Centrului Antidrog, în 10 ani Niciun consumator de droguri nu s-a adresat direct Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), în cei 10 ani de funcţionare a acestuia, ci au fost duşi fie de familie, fie de instituţiile statului, a afirmat miercuri, şeful Centrului, Camelia Iacob.
Braşov: Patrula antidrog în şcoli - un proiect judeţean în care sunt implicaţii elevii şcolilor din judeţ Instituţia Prefectului Braşov, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării proiectului judeţean "Patrula Antidrog în Şcoli", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de biroul de presă al...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII