Cele mai citite
 


Ialomiţa: Un nou spital va fi inaugurat la Feteşti
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul spital municipal 'Anghel Saligny' din Feteşti va fi inaugurat oficial, vineri, după mai bine de 20 de ani de la începerea lucrărilor de construcţie, informează managerul unităţii sanitare, Stelian Barcari.
Spitalul are patru etaje, 150 de paturi, iar valoarea lucrărilor de construcţie se ridică la peste 15 milioane de euro, numai în anul 2010 fiind alocată suma de 16 milioane de lei.
Inaugurarea spitalului, aşteptată pentru începutul acestui an, a tot fost amânată fie din cauza greşelilor de proiectare care au trebuit remediate, fie din necesitatea efectuării unor teste suplimentare la aparatura medicală.
Fostului spital municipal, construit în anul 1895, odată cu podurile dunărene şi calea ferată Feteşti-Cernavodă, toate fiind proiectate de inginerul Anghel Saligny, i se va stabili o altă destinaţie, purtându-se discuţii la ora actuală pentru a fi transformat într-un centru de locuinţe sociale.
În anul 1995, când s-a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de funcţionare a spitalului, a fost dezvelit un bust al inginerului Anghel Saligny, amplasat la intrarea în curtea spitalului.
Consiliul de administraţie al spitalului a propus ca bustul reprezentându-l pe renumitul inginer să fie mutat în faţa noului spital care îi va purta numele.
Alături de personalul medical şi reprezentanţi ai comunităţii locale, la inaugurare sunt aşteptaţi atât ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cât şi alţi membri ai Guvernului, Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Tot în această lună va fi inaugurat şi noul spital de la Urziceni.AGERPRES/(AS - Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Noul spital municipal 'Anghel Saligny' din Feteşti, inaugurat Noul spital municipal ''Anghel Saligny'' din Feteşti a fost inaugurat oficial, vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, parlamentarilor de Ialomiţa, a cadrelor medicale şi zecilor de cetăţeni.
Ialomiţa: Noul spital municipal din Urziceni a fost inaugurat Spitalul municipal din Urziceni, o investiţie de peste 55 milioane lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.
Covasna: Ministrul Sănătăţii propune ca Spitalul din Întorsura Buzăului să capete personalitate juridică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că Spitalul din Întorsura Buzăului, inaugurat în urmă cu aproape doi ani, ar trebui să nu mai funcţioneze ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe şi să capete personalitate juridică pentru a putea fi gestionat mai eficient.
Arad: Ministrul Attila Cseke a inaugurat o clinică privată Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat joi, cu prilejul vizitei efectuate în judeţul Arad, la inaugurarea unei clinici private în municipiul reşedinţă de judeţ, realizată de un grup de investitori arădeni.
Voiculescu şi Tudorache, discuţii despre situaţia Spitalului de Arşi; o soluţie pe termen mediu şi lung, un alt spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că o soluţie pe termen mediu şi lung pentru Spitalul de Arşi este o nouă clădire, o altă construcţie, în timp ce soluţia pe termen scurt ar fi renovarea secţiei de terapie intensivă.
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.