Cele mai citite
 


ISJ Vâlcea reclamă numărul redus de psihopedagogi la efectivul de elevi
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, prof. Gabriela Ene, susţine că numărul de psihopedagogi este prea mic raportat la cel al elevilor din judeţ - de 1 la o mie.
Gabriela Ene a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că din cauza limitării posturilor a devenit foarte dificilă consilierea psihopedagogică a elevilor.
"Dar, deşi sunt puţini, pot spune că îşi fac treaba. Foarte multe dintre problemele cu care se confruntă sunt în domeniul drogurilor, fie etnobotanice, fie de altă natură, sau al violenţei - din familie sau de grup. Abandonul şcolar are o pondere mai mică, mai mult în cazul adolescentelor însărcinate. Opoziţia în multe cazuri o întâlnim la părinţi, la acele familii bune care nu doresc mediatizarea cazurilor propriilor copii şi atunci merg până la nerecunoaşterea problemei respective", a afirmat inspectorul general de la Vâlcea.
Dacă toate liceele vâlcene au un psihopedagog, nu toate şcolile generale beneficiază de astfel de servicii, Gabriela Ene subliniind că multe dintre problemele tinerilor vin încă de la vârste fragede, în liceu ele doar acutizându-se.
"Trebuie mers mult mai devreme în educaţia tinerilor de astăzi. Problemele de natură educaţională, derapajele pot apărea şi în ciclul gimnazial. Mai târziu, la liceu, multe asemenea probleme devenind grave. Consumul de etnobotanice, de alcool, deviaţii comportamentale nu mai sunt exclusive şi specifice vârstei liceale. Avem o emancipare prost înţeleasă, avem copii care în gimnaziu nu beneficiază de un cămin, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate şi ştim ce înseamnă să creşti cu bunicii sau cu alte rude doar", a adăugat Ene.
În judeţul Vâlcea sunt doar 50 de psihopedagogi care ţin de Inspectoratul Şcolar Judeţean, mai existând însă şi personal de consiliere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului care preiau cazuri de natură socială. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Un singur medic din spitalele vâlcene a plecat la muncă în străinătate Spitalele din judeţul Vâlcea nu au probleme cu plecarea medicilor la muncă în străinătate, cu o singură excepţie înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.
Vâlcea: Cinci cazuri de abandon înregistrate în maternităţile vâlcene în acest an Numărul copiilor abandonaţi în maternităţile vâlcene de la începutul anului este de cinci, în scădere faţă de cel de anul trecut, când 11 copii au fost abandonaţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Roxana Radu, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Vâlcea: Consiliere de specialitate pentru persoanele infectate cu HIV Numărul persoanelor infectate cu virusul HIV în judeţul Vâlcea este în scădere, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonatorul al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Luminiţa Apostolescu.
Centrul Antiodrog Vâlcea a efectuat în 2013 un număr de 110 informări şi consilieri individuale Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A) Vâlcea a efectuat în anul 2013 un număr de 110 informări şi consilieri individuale persoanelor care s-au adresat specialiştilor instituţiei, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, reprezentatul Centrului, dr. Georgiana Ţărcomnicu...
În judeţul Vâlcea nu mai există magazine de etnobotanice, anunţă IPJ IPJ Vâlcea a remis miercuri un comunicat de presă prin care anunţă că pe raza judeţului nu mai sunt înregistrate societăţi comerciale care să comercializeze produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că sunt produse autorizate potrivit legii.
Vâlcea: Aproximativ 30% din populaţia judeţului beneficiază de o formă de asistenţă socială Peste 100 de dosare de alocaţie pentru întreţinerea familiei au fost suspendate în urma unei campanii realizate de inspectorii Direcţiei de Prestaţii Sociale Vâlcea, a declarat luni pentru AGERPRES, directorul instituţiei Violeta Niţescu.