Cele mai citite
 


Mesteacănul se numără printre copacii care produc cele mai multe alergii
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Mesteacănul se numără printre copacii care au cel mai important potenţial alergen, potrivit site-ului sante.log, citat de maxisciences.com.

Mesteacănul produce foarte mult polen. În plus, seminţele de polen ale acestui copac sunt mai mici decât media, ceea ce le face să pătrundă mai uşor în căile respiratorii, arată Reţeaua naţională de supraveghere aerobiologică. Polenul se împrăştie uşor, fiind transportat de vânt. Este o veste proastă pentru persoanele sensibile la polen pentru că, în contact cu bronhiile şi căile respiratorii, polenul de mesteacăn determină o reacţie alergică.

În afară de tratament, relevă site-ul canadian, trebuie limitat la maxim contactul cu alergenii, lucru care implică scăderea activităţilor în aer liber când în aer concentraţia de polen este ridicată. În timpul acestor perioade, este bine ca ferestrele caselor să rămână închise.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 5% din populaţia ţării se confruntă cu alergii la polen Un procent de 5% din populaţia României se confruntă, odată cu venirea primăverii, cu debutul simptomelor de polinoză, a declarat pentru AGERPRES dr. Adriana Camuescu. specialist alergolog şi imunolog de la Clinica Novo Medica.
Primul centru din România care monitorizează polenul alergen al ambroziei, inaugurat la Timişoara Primul centru de monitorizare pentru Ambrosia artemisiifolia şi polen alergen din România a fost inaugurat vineri la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, dar îşi va începe oficial activitatea din luna februarie 2012.
ALERGIA ALIMENTARA Orice aliment poate cauza o reacţie alergică, multe din alergiile alimentare apărând în primii ani de viaţă. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestări cutanate, respiratorii, gastrointestinale sau chiar anafilaxie.
Alergiile Alergiile reprezintă o reacție inadecvată sau exagerată a sistemului imunitar la substanțe care, la majoritatea oamenilor, nu cauzează simptome. Sistemul imunitar crede ca îl protejează pe individ producând un mare numar de anticorpi specifici unui anumit alergen.
Alergiile, neplăcerile sezonului de primăvară - cât de răspândite sunt alergiile - care sunt cei mai frecvenți alergeni - simptome, tratament, prevenție
Comunicat de presă - MADR MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE