Cele mai citite
 


Protest al PER şi CER la Năvodari, împotriva construcţiei unui depozit de deşeuri periculoase
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Ecologist Român (PER) şi Clubul Ecologist Român (CER) vor organiza pe 15 mai la Năvodari o manifestaţie de protest împotriva construcţiei unui depozit de deşeuri periculoase în imediata apropiere a litoralului Mării Negre.
La eveniment vor participa, potrivit unui comunicat transmis marţi de PER, acad. Răzvan Theodorescu, preşedintele Clubului Ecologist Român, Matei Nicolae, Emil-Adrian Maghinici, coordonatorul campaniei, reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale şi Ministerului Mediului şi Pădurilor.
În acest context va fi prezentată şi asumată 'Declaraţia Universală a Drepturilor Pământului Mamă', adoptată la Cochabamba, în Bolivia.
Potrivit sursei citate, la Năvodari societatea Ecological Center şi-a propus şi a avut acordul Ministerului Mediului şi Pădurilor pentru construirea unui depozit de deşeuri. Această societate obligă acum Primăria oraşului Năvodari să îi acorde permisul de construire a centrului de depozitare în aer liber a deşeurilor industriale şi menajere toxice, periculoase în fostul combinat chimic Năvodari şi pe terenurile din jurul acestuia.
"Dacă nu vom opri acest proiect, urmează să se ridice un adevărat munte toxic de 94 de metri, vizual inestetic şi cu un impact devastator asupra sănătăţii prin contaminarea apei freatice şi prin deversările directe în Marea Neagră, unul din patrimoniile naţionale. Vă atragem atenţia că totul se întâmplă la 3 kilometri de staţiunea Mamaia şi la 1 kilometru de valurile mării", arată ecologiştii.
Reprezentanţii Partidului Ecologist Român au anunţat că de la 1 iunie vor monitoriza toate pierderile de lichide poluante şi solide de la vasele în tranzit prin Marea Neagră. Vicepreşedintele PER, Lucian Matei, a precizat că monitorizarea se va face cu echipe speciale, care vor patrula pe parcursul întregii veri pe traseul Mangalia-Constanţa-Sulina, cu o şalupă specială.
"Rezultatele investigaţiilor vor fi puse apoi la dispoziţia Ministerului Mediului şi a opiniei publice pentru a se întocmi rapoarte speciale privind poluarea Mării Negre. Deplasarea şalupei cu specialiştii noştri se va face zilnic, astfel încât totul să fie atent monitorizat", a declarat pentru AGERPRES Lucian Matei.
De asemenea, echipele de monitorizare vor fi atente la tot ceea ce se deversează de pe litoralul românesc în Marea Neagră. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Miting de protest împotriva construirii unui depozit de deşeuri toxice la Năvodari Aproximativ două mii de persoane au participat, duminică, la Năvodari, la un miting de protest împotriva înfiinţării unui depozit de deşeuri toxice la marginea localităţii.
Senatul interzice construirea depozitelor pentru deşeuri toxice la 20 de kilometri de ţărmul Mării Negre /Senat/ Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege prin care este reglementat regimul deşeurilor şi este interzisă, printre altele, construirea unor instalaţii care gestionează sau depozitează deşeuri toxice sau radioactive la o distanţă mai mică de 20 de km de linia de ţărm a Mării Negre.
Cluj: Protest în stradă împotriva construirii unui crematoriu uman Sute de persoane au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii Cluj împotriva construirii, în oraş, a unui crematoriu uman, care ar putea fi al doilea incinerator din ţară, după cel din Bucureşti.
Alba: Al treilea protest organizat la Sebeş împotriva deschiderii unei noi fabrici de formaldehidă Peste 1.200 de persoane, nemulţumite de planurile companiei Kronospan de a deschide o nouă instalaţie de producere a formaldehidei, au participat, duminică, la cel de-al treilea marş de protest organizat în această lună în municipiul Sebeş în cadrul campaniei 'Opriţi poluarea în Sebeş'.
Miting de protest al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, săptămâna viitoare, în faţa Guvernului Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează pe 5 martie un miting de protest în faţa Guvernului, prin care cere, printre altele, indexarea indemnizaţiei lunare de handicap şi acordarea de bilete speciale de călătorie.
Alba: Angajaţii Kronospan Sebeş cer oprirea protestelor împotriva deschiderii unei noi instalaţii de formaldehidă Angajaţii Kronospan Sebeş, societate pe platforma căreia funcţionează o instalaţie de formaldehidă, au cerut, joi, primarului Alexandru Dăncilă luarea unor măsuri pentru a opri protestele care au loc de câteva săptămâni în oraş, în fiecare duminică, adunări în cadrul cărora participanţii şi-au exprimat...