Cele mai citite
 


Protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Buzău şi Regiunea Flandrei Orientale
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău şi cei ai Regiunii Flandrei Orientale au semnat marţi un protocol de colaborare pe baza căruia instituţiile de sănătate publică din judeţul Buzău vor primi, în 2011, un ajutor nerambursabil de peste 400.000 de euro.
Documentele de parteneriat pe anul 2011 au fost semnate de Eddy Couckuyt, deputat în Parlamentul Flandrei Orientale (Belgia), şi Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău.
"Maternitatea din Buzău, Crucea Alb - Galbenă şi Fundaţia Sfântul Sava vor primi în cursul acestui an 440.000 de euro, un ajutor nepreţuit pentru cele trei instituţii, care va permite realizarea unor investiţii medicale, precum şi îmbunătăţirea serviciilor medicale", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu.
"Este foarte clar că diferenţa în fiecare an este mare, progresul este evident. Prima dată când am intrat în spitalul din Buzău am avut un şoc - personalul era insuficient şi dotarea necorespunzătoare, dar cadrele medicale şi-au dovedit profesionismul şi au reuşit să atragă fonduri europene şi peste două milioane de euro din partea guvernului nostru. După 15 ani de colaborare am constatat că aţi ajuns la standarde europene, dar dorim în continuare ca sănătatea să fie accesibilă pentru toată lumea", a afirmat, cu acest prilej, deputatul Eddy Couckuyt.
Din delegaţia belgiană au mai făcut parte William Brondel, director executiv al Parlamentului Flandrei Orientale, şi Koen Van de Woude, director adjunct al Spitalului universitar din Gent. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Investiţii de peste 14 milioane de lei la noua Maternitate Consiliul Judeţean Buzău a alocat suma de 14,1 milioane de lei pentru dotarea cu utilaje tehnologice a noii maternităţi din municipiu, se precizează într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Biroul de presă al CJ.
Buzău: CJ a aprobat o investiţie de 5,4 milioane lei din fonduri proprii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat, joi, alocarea sumei de 5,4 milioane de lei, fonduri proprii, pentru investiţii în dotarea noii maternităţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Buzău: Noua Maternitate a fost inaugurată a doua oară Noua Maternitate din Buzău, secţie exterioară a Spitalului Judeţean, realizată prin investiţii de peste 20 de milioane de euro, a fost inaugurată joi în prezenţa conducerii CJ şi a consilierilor judeţeni.
Buzău:Preşedintele CJ: Recomandările DSP au început deja să fie implementate Concluziile raportului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău sunt similare cu cele prezentate de comisia de anchetă constituită la nivelul Consiliului Judeţean, iar recomandările acestei instituţii au început deja să fie implementate, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Buzău, Marian Cristinel Bîgiu...