Cele mai citite
 


Senat: Comisia pentru egalitate de şanse susţine reglementarea marketingului substituenţilor de lapte matern
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia senatorială pentru egalitatea de şanse din Senat a analizat, marţi, împreună cu reprezentanţi ai UNICEF, un proiect legislativ care stabileşte cadrul legal pentru marketingul substituenţilor de lapte matern, informează un comunicat de presă.
Membrii comisiei s-au arătat deschişi în susţinerea propunerii legislative privind marketingul substituenţilor de lapte matern, precizează comunicatul.
Reprezentanţii UNICEF au prezentat în cadrul întâlnirii proiectul care are la bază principiile Codului Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern, precizând că avantajele alăptării sunt stipulate în mod expres, recunoscute şi consacrate de Convenţia cu privire la drepturile copilului şi prin Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
În România nu există un cadru legal în ceea ce priveşte marketingul substituenţilor de lapte matern, ceea ce conduce la promovarea fără restricţii a acestora, în detrimentul alăptării, şi la informarea necorespunzătoare a publicului în ceea ce priveşte nutriţia sugarilor şi a copiilor mici, menţionează sursa citată.
Potrivit comunicatului, acest context determină o rată scăzută a alăptării şi o alimentaţie inadecvată a sugarilor şi a copiilor mici, fapte care afectează starea de sănătate a populaţiei, în special a copiilor. AGERPRES/(AS - Diana Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Expoziţie de fotografie dedicată promovării alăptării în România Comisia pentru egalitatea de şanse din Senat în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF România a organizat miercuri, la Palatul Parlamentului, expoziţia de fotografie 'Dreptul meu la un start sănătos în viaţă!', dedicată protejării şi promovării alăptării în România.
UNICEF: Aprobarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern, un succes UNICEF salută adoptarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern de către Parlament şi susţine că naţionale desfăşurate în perioada 1991 - 2010 arată efectele negative ale întreruperii timpurii a alăptării, ale ratei reduse de alăptare exclusivă, ale introducerii inadecvate a laptelui...
Cluj: Reprezentantul UNICEF în România vizitează maternitatea din Câmpia Turzii Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, vizitează, joi, Maternitatea din Câmpia Turzii, desemnată, în ianuarie 2010, drept ''Spital Prieten al Copilului'' de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF).
Campanie pentru promovarea alăptării la sân, la Parlament Reprezentanţa UNICEF România a organizat, luni, la Parlament o campanie pentru promovarea alăptării copiilor la sân care a cuprins expoziţia de fotografie "Alăptarea în România", dar şi prezentarea iniţiativei privind marketingul substituenţilor de lapte matern.
Senat: Proiectul de lege care reglementează marketingul înlocuitorilor laptelui matern, adoptat Senatul a adoptat marţi proiectul de lege care reglementează politicile de marketing practicate de producătorii substituenţilor de lapte matern, în urma cererii de reexaminare transmisă Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis.
Senat: Modificarea Codului penal şi reglementarea marketingului laptelui matern, adoptate (sinteză) Senatul a adoptat, în această săptămână, mai multe iniţiative legislative, printre care cele referitoare la pedeapsa cu închisoare pentru ofensa adusă însemnelor naţionale şi la reglementarea marketingului înlocuitorilor de lapte matern.