Cele mai citite
 


Senat: Raport favorabil la propunerea legislativă de etichetare suplimentară a alimentelor
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Propunerea legislativă a senatorului PDL Florin Staicu privind etichetarea produselor alimentare în funcţie de conţinutul aditivilor a primit din partea Comisiei economice din Senat un raport favorabil.
În favoarea propunerii legislative au votat şase dintre membrii Comisiei, în timp ce doi au votat împotrivă, iar doi s-au abţinut de la vot.
Iniţiatorul propunerii legislative a declarat marţi, pentru AGERPRES, că i se pare "un pic jenant" faptul că poziţia reprezentanţilor instituţiilor statului în Comisia economică a fost una de nesusţinere a etichetării suplimentare a produselor alimentare.
"După a patra amânare a luării unei decizii în Comisia economică, proiectul meu de lege a trecut cu o majoritate covârşitoare. Vreau însă să subliniez faptul că instituţii ale statului, cum ar fi Ministerul Agriculturii sau Agenţia pentru protecţia consumatorului, în loc să apere interesele consumatorilor şi cetăţenilor din România, susţin punctele de vedere ale patronatelor din industria alimentară, ceea ce, în opinia mea, este un pic jenant", a declarat acesta.
Potrivit iniţiativei legislative, fiecare produs alimentar trebuie să aibă înscrisă pe etichetă sau pe ambalaj o bulină verde, portocalie sau roşie - bulina verde pentru produsele alimentare sănătoase, care pot fi consumate zilnic fără să prezinte vreun risc pentru sănătate, bulina portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderaţie iar bulina roşie pentru cele care conţin substanţe sau aditivi care pot avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii. AGERPRES/(A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Raport de respingere pentru acordarea unui pachet alimentar pentru elevi şi preşcolari Senatorii Puterii din Comisia pentru administraţie au întocmit, marţi, un raport de respingere propunerii legislative privind acordarea unui pachet alimentar pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, precum şi pentru preşcolari.
Senat: Raport de respingere propunerii privind actualizarea listei cu substanţe şi plante periculoase Senatorii jurişti au întocmit miercuri un raport de respingere propunerii legislative care completează Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri în sensul impunerii unui termen de cel mult 30 de zile pentru actualizarea listei cu substanţe periculoase...
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.
Senat: Raport favorabil pentru proiectul de lege privind coplata Comisia pentru sănătate a Senatului a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului care instituie coplata pentru serviciile medicale.
Proiectul de modificare a legii CSAT, raport de respingere în Comisia pentru apărare din Senat Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Teodor Meleşcanu (PNL), a anunţat marţi că proiectul de modificare a legii privind funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a primit un raport de respingere din partea membrilor acestui for legislativ.
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.