Cele mai citite
 


Urme de radioactivitate, detectate la vehicule în Chile
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile chiliene au detectat urme slabe de radioactivitate la 20 de vehicule de ocazie sosite din Chile din Coreea de Sud, după ce tranzitaseră porturi japoneze, scrie luni ziarul local El Mercurio.
Maşinile sosiseră sâmbătă în portul Iquique, situat la 1.800 km nord de Santiago, şi prezentau niveluri de radioactivitate situate între 1 şi 5, considerate "normale". "O alertă se declanşează de la nivelul 9", a explicat directorul vămilor din Iquique, Raul Barria, cotidianului.

Nava părăsise Coreea de Sud, apoi făcuse escale în porturile japoneze Osaka şi Yokohama, situate la 500 km de reactorul de la Fukushima, unde s-au produs scurgeri radioactive după seismul şi tsunamiul care au lovit Japonia în 11 martie.

Detectarea urmelor de radioactivitate i-a alarmat pe docherii din Iquique, care au cerut să li se facă un examen medical. În consecinţă, cei 83 de mineri care au avut contacte cu vehiculele au fost examinaţi de vamă la cererea lor pentru a se depista eventuale urme de radioactivitate. Însă alerta a fost falsă: niciunul dintre ei nu fusese contaminat, a adăugat Barria.

Vehiculele suspecte fac parte dintr-un lot de 2.500 de automobile care urmează să fie comercializate în Chile.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud, vizată de un atac cibernetic masiv lansat de Coreea de Nord Coreea de Nord a piratat peste 140.000 de calculatoare ale unor corporaţii şi agenţii guvernamentale sud-coreene şi a plantat viruşi având drept scop comiterea unui atac cibernetic masiv care a fost însă dejucat, informează agenţia Yonhap, citând surse din cadrul poliţiei, relatează Reuters.
Exporturile României în Libia, Coreea de Sud şi Israel au crescut cel mai semnificativ, în primele cinci luni Exporturile României în Libia, Coreea de Sud şi Israel au înregistrat cele mai semnificative creşteri, în primele cinci luni ale anului 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Epidemia de MERS în Coreea de Sud: Bilanţul urcă la 27 de morţi Epidemia de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) care loveşte de o lună în Coreea de Sud a făcut 27 de morţi, potrivit celui mai nou bilanţ prezentat luni de Ministerul Sănătăţii de la Seul, preluat de AFP.
Lentilele care fac ochii să semene cu cei ai personajelor din desene animate sunt periculoase În Japonia, Singapore şi Coreea de Sud s-a lansat moda lentilelor care fac ochii să semene cu cei ai personajelor din desene animate. Statele Unite le-au urmat exemplul, relatează joi 7sur7.be.
Coreea de Sud: Trei producători renumiţi de ţigări, daţi în judecată de serviciul naţional de asigurări medicale Serviciul public de asigurare a sănătăţii din Coreea de Sud a anunţat luni că a depus o plângere împotriva a trei producători de ţigări cărora le cere daune şi interese de 37,3 milioane de euro pentru costurile legate de tratarea bolilor cauzate de fumat, relatează AFP.