Cele mai citite
 


Centre SMURD în Vrancea
luni, 13 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Focşani, 13 iul /Agerpres/ - Secretarul de stat Aurel Nichita şi subsecretarul Raed Arafat din cadrul Ministerul Sănătăţii (MS) au vizitat, luni, Spitalul orăşenesc Panciu pentru a evalua posibilitatea implementării programului SMURD în judeţul Vrancea. Programul Ministerului Sănătăţii de înfiinţare a mai multor centre SMURD în ţară cuprinde, deocamdată, staţiile de ambulanţă de la Focşani şi Adjud.

Oficialii MS au evaluat posibilitatea ca şi la Panciu să fie înfiinţat un astfel de echipaj. Echipajele SMURD vor funcţiona în colaborare cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit medicului Raed Arafat, acest lucru va fi posibil în cel mult două-trei luni.

„A fost o vizită prevăzută în programul de implementare a programului SMURD în ţară, în care am dorit să vedem spaţiul în care se poate face acest punct de lucru. Din punctul nostru de vedere, la Panciu există suficient spaţiu, care ar putea fi exploatat, dar există această problemă, pe care o ştie toată lumea, anume cea a personalului medical“, a declarat subsecretarul de stat, Raed Arafat.

Oficialii au avut posibilitatea să evalueze operativitatea angajaţilor de la substaţia de Ambulanţă Panciu pentru că, chiar în momentul vizitei, un bolnav a cerut ajutorul unităţii medicale.

„Cred că la acest spital se poate face un compartiment de primire a urgenţelor. Am văzut şi cum funcţionează Serviciul de Ambulanţă şi cred că este insuficientă o singură ambulanţă de grad zero, care este mai tot timpul plecată la urgenţe sau la Focşani şi sperăm să rezolvăm şi acest lucru“, a adăugat subsecretarul de stat Raed Arafat. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Iniţiatori ai SMURD, decoraţi de şeful statului Iniţiatori ai Serviciului Mobil pentru Urgenţe, Reanimare şi Descarcerare au fost decoraţi marţi de preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
A fost inaugurat SMURD Harghita Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operaţional şi în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Dr. Bogdan Opriţa: SMURD Bucureşti a participat, în doi ani, la aproape 53.000 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti (SMURD) a realizat, în cei doi ani de activitate, 95.511 intervenţii, asistând 71.636 de persoane.