Cele mai citite
 


Medical Forum
miercuri, 4 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

“mf - ziarul medicului de familie” organizează sub patronajul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei din România, pentru al treilea an consecutiv, Conferinţa Medical Forum în Bucureşti, desfăşurată la Hotel Crowne Plaza, Sala Crowne Ballroom, Bd. Poligrafiei, nr. 1, Sector 1, în perioada 05 – 06 mai 2011.

Sistemul de sănătate românesc este vizibil marcat de toate politicile autorităţilor din domeniu, aplicate pe fondul crizei socio-economice, care afectează întreaga societate în ansamblul ei. Măsurile luate nu au condus însă la îmbunătăţirea actului medical, la accesul sporit al populaţiei la serviciile medicale sau la scăderea prevalenţei mortalităţii sau morbidităţii. Subfinanţarea cronică, managementul sanitar de multe ori defectuos, conturează imaginea unui sistem deloc sănătos. În acest context, medicina primară, baza acestui sistem medical, este şi ea afectată. Reducerea plăţii per capita, impunerea plafoanelor la medicul de familie, reducerea sporurilor pentru munca în mediul, Contractul Cadru multianual, care dezavantajeză specialistul MF, sunt doar o parte a problematicii care vizează medicina primară.
Toate acestea vor fi dezbătute de specialişti de renume din domeniu, de autorităţi ale sistemului medical cât şi de lectori de pe plan local. Moderatorul evenimentului este preşedintele SNMF, Dr. Rodica Tănăsescu.
 
Medical Forum durează 2 zile, iar temele aflate în dezbatere abordază subiecte importante pentru întreg sistemul de medicină primară: "Medicina de familie, prezent şi perspective", "Managementul cabinetului de familie", "Rolul medicului de familie în prevenţie, diagnostic precoce şi monitorizarea bolilor cronice", "Bolile acute în cabinetul medicului de familie". Temele ştiinţifice vor fi susţinute de reprezentanţi ai Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, ai Colegiului Medicilor din România, ai Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila”, de preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), de preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilorşi reprezentanţi ai Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. Manifestarea va fi creditată EMC, iar la lucrările ei sunt aşteptaţi 500 - 600 de medici şi preşedinţi ai filialelor SNMF din întreaga ţară.
 
Participanţii la Medical Forum vor beneficia de expuneri ale producătorilor şi distribuitorilor de medicamente prezenţi la manifestare. Expunerile vin în întâmpinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutăţile existente pe piaţa de profil.
Evenimentul îi are ca parteneri pe: Bayer Schering Pharma, Johnson& Johnson, Leo Pharmaceutical, Merck, Zentiva, Romastru, Laropharm.
 
Informaţii suplimentare: Buzurin Dana, telefon 021.311.94.26, 0763.840.561 sau e-mail: buzurin.dana@pbsolutions.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinţă privind medicina de familie Sistemul de sănătate românesc este vizibil marcat de toate politicile autorităţilor din domeniu aplicate pe fondul crizei socio-economice, care afectează întreaga societate în ansamblul ei, însă măsurile luate nu au condus la îmbunătăţirea actului medical, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri...
Medical Forum A cincea ediţie a Conferinţei Medical Forum în Bucureşti, se desfăşoară şi anul acesta, în perioada 10 - 11 mai 2012, la Hotel Ramada Parc, Sala Terra Grand Ballroom, Bd-ul Poligrafiei, nr. 3-5, sub auspiciile parteneriatului de succes pe care “mf - ziarul medicului de familie” îl are cu Societatea Naţională...
Radu Gănescu (preşedinte COPAC): Dorim acordarea a 6% din PIB către sănătate Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Radu Gănescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, într-o dezbatere pe tema finanţării sistemului sanitar, că pacienţii îşi doresc să existe condiţii decente în sănătate iar primul pas trebuie să fie acordarea a 6 la sută...
Medical Forum Iasi , 24-25 aprilie, Hotel Unirea Iasi “mf - ziarul medicului de familie” organizează sub patronajul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei din România, o nouă ediție a conferinţei Medical Forum, desfăşurată în Iași, la Hotel Unirea, Sala Cuza, Piata Unirii nr.5, în perioada 24-25 aprilie 2013, începând cu orele 10.00.
Pharma Forum Iasi, 25-26 aprilie, Hotel Unirea Iasi Pharma Business Services organizează sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România o nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum care va avea loc în Iași, la Hotel Unirea, Sala Cuza, Piata Unirii nr.5, în perioada 25-26 aprilie, începând cu orele 14.30.
Medical Forum Tg Mures, 13-14 martie, Hotel Business “mf - ziarul medicului de familie” organizează sub patronajul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei din România, o nouă ediție a conferinţei Medical Forum, desfăşurată în Tg Mureș, la Hotel Business, Bd-ul 1 Decembrie 1918, nr. 250, în perioada 13-14 martie 2013, începând cu orele 09.00.