Cele mai citite
 


'Save the Children': România, pe locul 36 în 'Indexul mamelor'
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România se situează pe locul 36 într-un index anual dat publicităţii marţi de organizaţia neguvernamentală 'Save the Children', potrivit căruia Afganistanul este ţara în care este cel mai greu să fii mamă, iar în Norvegia este cel mai bine de trăit pentru mame şi copiii lor.
În Afganistan şi alte nouă ţări plasate pe ultimele locuri în 'Indexul mamelor', mamele şi copiii lor 'îndură condiţii grele', semnalează AFP.

În medie, în aceste ţări un copil din şase moare înainte de a împlini vârsta de cinci ani, iar unul din trei suferă de subnutriţie. În aceste ţări, jumătate dintre familiile care cresc copii nu au acces la apă potabilă, iar numărul fetelor care merg la şcoală este mai mic decât cel al băieţilor (patru fete/cinci băieţi).

Următoarele ţări în clasament, mergând de la cele mai grele condiţii la cele mai bune, sunt Niger, Guineea-Bissau, Yemen, Ciad, Republica Democrată Congo, Eritreea, Mali, Sudan şi Republica Centrafricană.

Grupul celor zece ţări unde este cel mai bine de trăit pentru mame şi copiii lor cuprinde Norvegia, pe primul loc, urmată de Australia, Islanda, Suedia, Danemarca, Noua Zeelandă, Finlanda, Belgia, Olanda şi Franţa.

În Norvegia, fiecare naştere este asistată de personal medical calificat, în timp ce în Afganistan numai 14% din naşteri sunt asistate medical, potrivit raportului.

Speranţa de viaţă a unei femei este de 83 de ani în Norvegia şi de numai de 45 de ani în Afganistan.

Mai bine de opt femei norvegiene din zece folosesc o metodă modernă de contracepţie şi numai una din 175 riscă să-şi piardă copilul înainte ca acesta să împlinească vârsta de cinci ani.

'La capătul opus, în Afganistan... numai 16% dintre femei utilizează un mijloc modern de contracepţie şi un copil din cinci moare înainte de a împlini cinci ani', potrivit aceluiaşi raport.

Cercetătorii de la 'Save the Children' detaliază în acest raport condiţiile de viaţă ale mamelor şi copiilor lor în 164 de ţări, între care 43 de ţări bogate şi 121 în curs de dezvoltare.

Germania, Spania şi Marea Britanie se situează pe locurile 11, 12 şi 13, iar SUA pe locul 31. Elveţia este pe locul 14 iar Canada pe locul 20, adaugă AFP.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România recunoaşte titlurile de calificare obţinute de medici în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA Medicii care au titluri oficiale de calificare eliberate în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA vor putea profesa în România, Guvernul aprobând marţi o ordonanţă de urgenţă privind echivalarea acestora, a anunţat ministrul Sănătăţii Raed Arafat.
SUA, Elveţia şi Norvegia cheltuiesc cel mai mult pentru servicii medicale (OCDE) La nivel global sumele alocate de actorii statali pentru servicii medicale au crescut foarte mult începând cu anul 1980. În prezent, primele poziţii în ceea ce priveşte sumele destinate anual acestui sector sunt deţinute de SUA, Elveţia şi Norvegia, care alocă 16,9%, 11,1%, respectiv 8,9% din PIB pentru...
Situaţia mamelor în lume:România pe locul 35 între statele 'mai dezvoltate'; şi SUA mai au multe de făcut /raport/ România se află pe locul 35 între 45 de state 'mai dezvoltate' ale lumii în ultima ediţie a raportului privind 'Situaţia mamelor în lume', publicat de organizaţia Save The Children. Norvegia ocupă poziţia I, ca locul cel mai potrivit din lume pentru a fi mamă, înaintea Islandei şi Suediei, iar pe ultimul...
Mişcarea 'Şi eu trăiesc sănătos!' reprezintă România în cadrul Epode International Network Mişcarea naţională "Şi eu trăiesc sănătos" - SETS a devenit membru oficial al Epode International Network (EIN), alături de alte 23 de programe naţionale cu metodologii similare din 18 ţări, printre care Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia şi...
Franţa va deschide vineri primul său centru de injectare supervizată pentru consumatorii de droguri Franţa va deschide vineri primul său centru de injectare supervizată pentru consumatorii de droguri. Acesta va fi amplasat în spitalul Lariboisière, în apropiere de Gara de Nord, zona pariziană cea mai afectată de consumul de droguri, informează France Presse.
Sistemul medical din Europa este mai bun ca niciodată; România continuă să rămână în urmă (raport) Sistemul medical din Europa este, în pofida austerităţii, mai bun ca niciodată, dar continuă să rămână în urmă în România, unde el reflectă situaţia cotidiană, în general sumbră, potrivit Indexului European al Sistemelor Medicale (EHCI, Euro Health Consumer Index), sistemul de măsurare anuală a situaţiei...