Cele mai citite
 


Conferinţă privind medicina de familie
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul de sănătate românesc este vizibil marcat de toate politicile autorităţilor din domeniu aplicate pe fondul crizei socio-economice, care afectează întreaga societate în ansamblul ei, însă măsurile luate nu au condus la îmbunătăţirea actului medical, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
"Măsurile luate nu au condus însă la îmbunătăţirea actului medical, la accesul sporit al populaţiei la serviciile medicale sau la scăderea prevalenţei mortalităţii sau morbidităţii. Subfinanţarea cronică, managementul sanitar de multe ori defectuos, conturează imaginea unui sistem deloc sănătos. În acest context, medicina primară, baza acestui sistem medical, este şi ea afectată. Reducerea plăţii per capita, impunerea plafoanelor la medicul de familie, reducerea sporurilor pentru munca în mediul, contractul-cadru multianual, care dezavantajeză specialistul de medicina de familie sunt doar o parte a problematicii care vizează medicina primară", se susţine în comunicat.
Toate aceste probleme vor fi dezbătute de specialişti de renume din domeniu, de autorităţi ale sistemului medical, dar şi de lectori de pe plan local, în cadrul Medical Forum. Moderatorul evenimentului este preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, dr. Rodica Tănăsescu.
Medical Forum se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 mai, iar temele vor fi "Medicina de familie, prezent şi perspective", "Managementul cabinetului de familie", "Rolul medicului de familie în prevenţie, diagnostic precoce şi monitorizarea bolilor cronice", "Bolile acute în cabinetul medicului de familie".
Temele ştiinţifice vor fi susţinute de reprezentanţi ai Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, ai Colegiului Medicilor din România, ai Facultăţii de Medicină a UMF "Carol Davila", de preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), de preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor şi reprezentanţi ai Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medical Forum “mf - ziarul medicului de familie” organizează sub patronajul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei din România, pentru al treilea an consecutiv, Conferinţa Medical Forum în Bucureşti, desfăşurată la Hotel Crowne Plaza, Sala Crowne Ballroom, Bd. Poligrafiei, nr. 1, Sector 1, în perioada 05 – 06...
Vasile Astărăstoae: Ar trebui 200 de milioane lei noi pentru medicina de familie Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat miercuri că pentru funcţionarea în condiţii bune a medicinei de familie ar fi nevoie de 200 de milioane de lei.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae: Suntem o societate din ce în ce mai cinică Situaţia medicilor nu s-a îmbunătăţit, în pofida eforturilor corpului medical, susţine preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, care a făcut joi o scurtă trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate în cei patru ani în care este la conducerea...
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
COPAC: Reforma din sănătate trebuie adoptată prin referendum Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) consideră că politicienii nu trebuie să se mai amestece în redactarea unei noi legi a sănătăţii, singurul mod în care aceasta se poate face acum fiind prin realizarea proiectului de către organizaţiile profesionale alături de...
Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru dacă acesta rămâne în forma iniţială Medicii de familie au semnale că noul Contract-Cadru pentru 2011, amânat pentru 1 iunie, nu va suferi modificări şi în aceste condiţii nu-l vor semna, a declarat, joi, cu prilejul Forumului Medical, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.