Cele mai citite
 


Constanţa: Consiliul Judeţean a aprobat comasarea Spitalului de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a decis ca Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie comasat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi, potrivit managerului SCJU, dr. Dan Capăţână, este singura dintre propunerile Ministerului Sănătăţii cu privire la reorganizarea spitalelor din judeţ care a fost aprobată de CJ după ce a efectuat un studiu de fezabilitate.
Reprezentantul SCJU Constanţa a menţionat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că spitalul de la Agigea va deveni secţie exterioară a spitalului judeţean şi astfel va putea să beneficieze de finanţare la nivelul spitalelor de categoria întâi, categorie în care SCJU Constanţa are ''şanse mari'' să fie clasificat.
''În urma unui studiu de fezabilitate făcut de specialişti din spitalul judeţean şi din Consiliul Judeţean, împreună cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, s-a ajuns la concluzia că ar fi benefic pentru spitalul judeţean şi spitalul de la Agigea ca acesta să fie comasat cu spitalul judeţean. S-a luat această decizie, a fost aprobată de domnul preşedinte, pentru că şi spitalul din Agigea face parte din reţeaua spitalelor descentralizate al căror management a fost preluat de Consiliul Judeţean. (...) Din propunerile ministerului, este singura pe care am reţinut-o şi care a fost aprobată'', a afirmat dr. Căpăţână.
Conform acestuia, Spitalul de Ftiziologie Agigea, care are peste 120 de paturi, va fi inclus ca secţie exterioară cu acelaşi profil în structura spitalului judeţean.
Referitor la Centrul de Sănătate Băneasa care a fost propus spre desfiinţare de către Ministerul Sănătăţii, managerul SCJU a spus că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, i-a solicitat ministrului de resort ca acesta să fie transformat într-o structură de primire urgenţe, cu un centru de permanenţă, fiind aşteptat un răspuns în acest sens.
Ministerul Sănătăţii a propus ca, în judeţul Constanţa, să fie desfiinţate şi transformate în cămine de bătrâni Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa. Măsura nu s-a aplicat şi unităţii medicale de la Cernavodă pentru că acest spital, conform reprezentanţilor administraţiei locale, ''deserveşte anumite proceduri legate de situaţiile de urgentă prin existenţa unor spaţii pentru decontaminarea personalului Centralei Nuclear-Electrice şi populaţiei în caz de accident nuclear sau urgenţe radiologice''.
Alte cinci spitale din judeţul Constanţa au fost propuse să fie reorganizate prin comasare: Spitalul de Recuperare Medicală Eforie Nord să se comaseze cu Institutul Naţional de Balneoclimatologie Bucureşti, Sanatoriul Balnear Mangalia cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea cu Spitalul Judeţean Constanţa, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare cu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. AGERPRES/(A, AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Managerul spitalului judeţean susţine că MS comasează spitalele de pe poziţii de forţă, fără consultarea autorităţilor locale Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, susţine că Ministerul Sănătăţii (MS) acţionează ''de pe poziţii de forţă'' referitor la intenţia de a comasa unităţi medicale, fără a se consulta cu autorităţile locale care le au în administrare.
Constanţa: Spitalul Judeţean, clasificat la nivelul întâi de competenţe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este una dintre cele şapte unităţi medicale din ţară care au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii la nivelul întâi de competenţe.
Constanţa: Bolnavii psihic de la Centrul de Sănătate Băneasa, transferaţi în judeţul Vaslui Un număr de 20 dintre cei 56 de pacienţi cu grave probleme psihice spitalizaţi la Centrul de Sănătate Băneasa sunt transferaţi, pe parcursul zilei de vineri, la o unitate medicală din judeţul Vaslui, după ce, prin ordin ministerial, centrul de sănătate constănţean a fost desfiinţat pe 1 aprilie.
Constanţa: DSP a propus ca Spitalul de Recuperare şi Balneologie Eforie Nord să fie administrat de Universitatea Ovidius Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că i-a propus ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord să fie trecut în administrarea Universităţii Ovidius, şi nu în cea a Institutului...
Constanţa: Spitalul de Ortopedie de la Eforie Sud, integrat în cadrul Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa a aprobat joi, într-o şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre cu privire la reorganizarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) de la Eforie Sud şi integrarea acestuia în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului Cernavodă pentru ca unitatea medicală să nu fie desfiinţată Constanţa, 8 feb /Agerpres/ - Circa 100 de salariaţi de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă au protestat, marţi, în faţa instituţiei, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară.