Cele mai citite
 


Constanţa: Peste 20 de pacienţi cu etilism acut, dintre care cinci şi drogaţi, au ajuns la Spitalul Judeţean
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o mie de pacienţi au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, în perioada 29 aprilie - 2 mai, dintre care 22 cu etilism acut, cinci dintre aceştia fiind intoxicaţi şi cu droguri, a informat, miercuri, directorul medical al spitalului, dr. Cătălin Grasa.
Reprezentantul SCJU Constanţa a declarat, într-o conferinţă de presă, că trei dintre cei cinci pacienţi drogaţi ar fi consumat etnobotanice, unul substanţe psihotrope, iar altul era intoxicat cu substanţe necunoscute.
Alţi 22 de pacienţi au fost aduşi la spital cu diferite traumatisme suferite prin agresiune, iar 18 au fost răniţi în accidente rutiere.
Potrivit dr. Grasa, din totalul de 1.095 de pacienţi, 795 de adulţi şi 300 de copii, care au ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa, în minivacanţa de 1 Mai, 254 au rămas internaţi, medicul apreciind că numărul persoanelor care s-au prezentat la UPU a fost mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anilor trecuţi. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Turiştii dublează în sezonul estival numărul pacienţilor spitalului judeţean Numărul pacienţilor care ajung în sezonul estival la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este de circa două ori mai mare decât în celelalte perioade ale anului, în condiţiile în care bugetul alocat spitalului este acelaşi în fiecare lună.
Constanţa: Bolnavii stau la coadă la UPU în Spitalul Judeţean din cauza numărului insuficient de medici Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, spune că situaţia reclamată de mai mulţi bolnavi că aşteaptă multe ore la Unitatea de Primire Urgenţe este din cauza numărului insuficient de medici.
Cluj: Patologiile cardiacă şi traumatică predomină la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Patologia cardiacă predomină în cazurile zilnice care sunt aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul coordonator al UPU, dr. Dorin Mureşan.
Gorj: Sute de solicitări pentru ambulanţă şi UPU în primele zile ale anului Aproximativ 90 de solicitări în medie zilnic au fost înregistrate în primele zile ale anului de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, fiind predominante agresiunile, comele alcoolice şi traumatismele, a declarat luni, managerul instituţiei, Marinică Niculescu.
Caraş-Severin: A crescut numărul persoanelor care au ajuns la UPU din cauza consumului de droguri Numărul persoanelor din Caraş-Severin care au ajuns la Serviciul de urgenţe din cauza consumului de droguri a crescut semnificativ în primele 11 luni ale anului 2015.
Satu Mare: Cazul unui bărbat care a făcut infarct în toaleta de la Urgenţe, verificat de instituţii Cazul unui bărbat care a făcut infarct în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare este verificat de mai multe instituţii judeţene, fiind suspiciuni că pacientul ar fi aşteptat prea mult până să fie consultat.