Cele mai citite
 


Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale de sprijin al copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile lor familii'' implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Echipa mobilă compusă din kinetoterapeut, logoped, psihopedagog, psiholog şi asistent social desfăşoară activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, aflaţi în propriile familii, contribuind în acest fel la integrarea socială a copiilor.
Serviciile oferite sunt kineto-terapie, logopedie, acordarea de suport psihologic, asistenţă socială, activităţi educaţionale pentru copil (dezvoltarea de abilităţi cognitive, capacitatea de învăţare, socializare).
Pentru desfăşurarea activităţilor de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, echipa mobilă este dotată cu un autoturism special echipat, echipamente medicale şi de recuperare psiho-motorie a copilului cu dizabilităţi (echipamente kinetoterapie, logopedie, materiale de stimulare cognitivă şi pluri-senzorială, teste psihologice).
Potrivit unui comunicat al DGASPC transmis, miercuri, AGERPRES, în prezent, în sectorul 6, sunt 864 de copii cu handicap, dintre care un număr de 83 sunt nedeplasabili, copii pentru care se impune intervenţia specializată, la domiciliu, în vederea recuperării şi reintegrării lor în societate.
Totodată, adaugă sursa citată, pe parcursul acestui an DGASPC Sector 6 va incude toţi cei 83 de copii în programul de recuperare al echipei mobile.
Proiectul ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale de sprijin al copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile lor familii'' a fost iniţiat de Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale prin DGPC Sector 6, finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European şi este implementat în sectorul 6, în baza unei Convenţii de colaborare.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Echipă mobilă medicală pentru copiii cu handicap din sectorul 6 Copiii cu handicap, nedeplasabili, înscrişi în baza de date a Direcţiei Generale de Asistenţă pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6 beneficiază, începând din luna februarie, de servicii medicale de recuperare medicală şi reabilitare la domiciliu.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...
Argeş: Echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi Noua echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a fost prezentată oficial vineri, la Piteşti.
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Centru pentru copiii cu dizabilităţi, în sectorul 3 Primăria Sectorului 3, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dezvoltă proiectul 'Centrul Samuel' adresat copiilor cu dizabilităţi, a anunţat un comunicat de presă al administraţiei locale remis miercuri.