Cele mai citite
 


Efectul cancerigen al alcoolului a fost subevaluat
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potenţialul cancerigen al băuturilor alcoolice s-a dovedit subevaluat, rezultă dintr-un studiu realizat de specialişti australieni din cadrul organizaţiei nonguvernamentale Cancer Council. Date despre acest studiu au fost publicate în The Medical Journal of Australia.
Oamenii de ştiinţă au analizat procentul de îmbolnăvire de boli oncologice în rândul australienilor, precum şi nivelul consumului de alcool printre pacienţii cu tumori. Potrivit studiului, 5.070 dintre asemenea pacienţi ar fi consumat alcool timp îndelungat, cifră care reprezintă 5 la sută dintre toate cazurile de cancer înregistrate în Australia în 2005.

Cercetătorii au aflat că alcool în exces au consumat 22 la sută dintre femeile australience care suferă de cancer mamar, 51 la sută dintre cei cu cancer al tractului intestinal, 41 la sută dintre pacienţii cu cancer bucal şi 7 procente dintre cei cu cancer stomacal.

Comentând rezultatele studiului, specialiştii de la Cancer Council le recomandă australienilor să renunţe total la consumul de alcool în scopul profilaxiei bolilor canceroase. Totuşi, cei care nu doresc să renunţe total la alcool sunt îndemnaţi să facă acest lucru în conformitate cu standardele elaborate de organismele competente ale ţării. Astfel, potrivit Consiliului naţional pentru cercetări în domeniul sănătăţii /National Health and Medical Research Council/ inofensivă ar fi o cantitate de maxim 10 grame de alcool etilic pe zi.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Apa de gură poate provoca apariţia cancerului bucal (studiu) Apa de gură poate provoca apariţia cancerului bucal şi ar trebui să fie oprită comercializarea acestui produs, susţine un om de ştiinţă australian, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului britanic Daily Mail.
Consumul simultan de alcool şi tutun reprezintă un 'cocteil' extrem de periculos pentru sănătate (studiu) Consumul simultan de alcool şi tutun reprezintă un 'cocteil' extrem de periculos, care creşte 'multiplică' riscul de dezvoltare a cancerului bucal, laringian sau faringian prezentat de fiecare dintre cele două activităţi, atât de apreciate de numeroase persoane, avertizează marţi ziarul 'Le Figaro'.
Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar (studiu) Fertilizarea in vitro nu creşte riscul de cancer mamar, susţine cel mai amplu studiu realizat pe acest subiect, publicat miercuri în revista Journal of American Medical Association (JAMA).
Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută (studiu) Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.
Un nou studiu identifică o legătură între locul de muncă şi riscul de cancer mamar Femeile care desfăşoară activităţi în medii în care sunt expuse la substanţe carcinogene şi/sau care perturbă funcţiile endocrine ale organismului, întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer mamar, conform unui nou studiu publicat în Canada, transmite Xinhua.