Cele mai citite
 


Bolnavii infectaţi cu HIV/SIDA au rămas fără tratament
luni, 13 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 13 iul /Agerpres/ - Aproximativ o jumătate din bolnavii seropozitivi din judeţul Suceava au rămas fără tratament din cauza subfinanţării sistemului de sănătate.

Preşedintele Asociaţiei Red Ribbon din Fălticeni, Dorina Vasile, a declarat, luni, că o parte dintre sucevenii bolnavi de HIV/SIDA au rămas fără tratament şi a făcut un apel urgent către forurile competente pentru rezolvarea crizei de medicamente până nu este prea târziu.

„Bolnavii se confruntă cu această problemă de mai multe luni, ea devenind cronică. Sunt persoane care au întrerupt tratamentul, iar, dacă nu se va reglementa urgent situaţia, saloanele secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean se vor umple de pacienţi care vor dezvolta boli asociate HIV-ului. În timp, situaţia poate deveni extrem de gravă şi sperăm să se rezolve cât mai urgent”, a spus Dorina Vasile, adăugând că dintre cei 153 de bolnavi de HIV/SIDA din judeţ, aproximativ 70% au întrerupt tratamentul din cauza lipsei medicamentelor, pe perioade cuprinse între două şi patru săptămâni.

Coordonatorul judeţean al Programului naţional de HIV/SIDA, Corina Stănescu, a confirmat existenţa unor disfuncţionalităţi de ordin financiar, care lasă persoanele seropozitive fără tratament. Stănescu a spus că pentru anul 2009 bugetul alocat terapiei acestor bolnavi acoperă doar 60% din necesar, iar lipsa banilor a afectat deja o parte dintre pacienţi, care nu mai beneficiază de o medicaţie completă şi la timp. Potrivit Corinei Stănescu, 40% dintre bolnavii din judeţ au fost în situaţia de a-şi întrerupe medicaţia, iar deocamdată nu se poate vorbi de o înrăutăţire a stării de sănătate a pacienţilor în lipsa unei terapii corecte.AGERPRES/(Silvia Marcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Practicile homosexuale, faţa ascunsă a epidemiei de sida în Africa /The Lancet/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - Bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi în Africa subsahariană îşi asumă riscuri mari de infectare cu virusul sida /HIV/, dar stigmatizarea căreia îi sunt supuşi le stopează accesul la programele de prevenire, subliniază un studiu britanic realizat...
Şcoală de vară pe teme legate de HIV/SIDA Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Patruzeci de tineri infectaţi HIV/SIDA, dar şi tineri sănătoşi din judeţele Iaşi, Constanţa şi Mureş, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani vor participa, în perioada 17-20 iunie, la Bran, în judeţul Braşov, la a opta ediţie a Şcolii de vară pe teme legate de HIV/SIDA...
HIV - limba engleza Afla cum se produce replicarea virala in HIV
Şase vedete din Premier League riscă să se îmbolnăvească de SIDA Londra, 13 iul /Agerpres/ - Şase vedete din prima ligă engleză de fotbal aşteaptă cu emoţie rezultatul testelor HIV, după ce toţi au avut raporturi sexuale cu o tânără seropozitivă, informează presa britanică, citată de Agerpres.
Campanie de informare a liceenilor despre HIV/SIDA Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Preşedintele Fundaţiei Romanian Children's Appeal, Mihai Tociu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Clubul Medicilor din Spitalul Clinic "Dr. Victor Babeş" din Capitală, încheierea "celui mai amplu program de informare pe tematica HIV/SIDA din România"...
ARAS: Sunt condiţii pentru programe de prevenire a HIV în penitenciare Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Directorul executiv al Asociaţiei Române Anti-Sida (ARAS), Maria Georgescu, a afirmat marţi, la o conferinţă, că există condiţii ca în penitenciarele din România să fie aplicate programe solide de prevenire a HIV.