Cele mai citite
 


Ministerul Public organizează întâlniri regionale pe tema infracţiunilor de mare violenţă
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Public a demarat seria de întâlniri regionale în domeniul infracţiunilor de mare violenţă, din perspectiva noilor coduri, penal şi de procedură penală, prima reuniune de acest fel având loc, miercuri, la Constanţa, în prezenţa procurorului general, Laura Codruţa Kövesi.
La acestă primă întâlnire de lucru vor participa procurori, poliţişti, reprezentanţi ai Institutului Naţional de Medicină Legală, experţi criminalişti ai Poliţiei Române şi vor fi analizate aspecte de ordin tehnic, din perspectiva procedeelor de investigare şi a celor probatorii, aşa cum sunt descrise în viziunea noilor coduri.
Lucrările vor fi deschise de procurorul general Laura Codruţa Kövesi, alături de chestorul de poliţie Ioan Dascălu, secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
De asemenea, vor mai fi prezenţi Oana Schmidt Hăineală, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, chestor Liviu Popa, inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi profesor doctor Dan Dermengiu, director al Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".AGERPRES/(AS-Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INML: Cauza morţii lui Chauncey Hardy a fost violentă Moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost violentă, s-a stabilit în urma autoposiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ((INML) ''Mina Minovici''.
Mehedinţi: Poliţia înregistrează debite restante la Serviciul de Medicină Legală La aproximativ 170.000 de lei se ridică debitele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi către Serviciul de Medicină Legală (SML), a declarat marţi pentru AGERPRES şeful unităţii, dr. Gheorghe Ovidiu.
INML: Bărbatul decedat în arestul Secţiei 7 Poliţie prezenta urme de violenţă pe corp Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis o anchetă în legătură cu moartea unui bărbat în arestul Secţiei 7 Poliţie, după ce medicii legişti de la INML au descoperit că acesta prezenta leziuni traumatice la nivelul membrelor şi toracelui.
Vladimir Beliş: Medicina legală este atipică faţă de alte specialităţi Medicina legală este atipică faţă de alte specialităţi medicale, a afirmat duminică profesorul dr Vladimir Beliş, arătând că niciunui tânăr care intră la medicină nu îi vine în minte ''în acel moment că poate deveni doctor legist''.
PG: Moartea lui Dan Condrea a fost violentă; toate leziunile s-au produs în urma accidentului Procurorii de la Parchetul General susţin că moartea patronului Hexi Pharma a fost una violentă, nu s-au constatat leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât accidentul auto, iar Dan Condrea a fost recunoscut "fără echivoc" de concubina sa.
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...