Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a cerut controale la furnizorii de servicii medicale
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, miercuri, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea unor ample acţiuni de control la furnizorii de asistenţă medicală aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări, privind corespondenţa între serviciile solicitate pentru decontare şi cele efectuate în mod real, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Cseke Attila aşteaptă un raport de la CNAS până în data de 20 mai.
În ultima perioadă, există mai multe suspiciuni privind decontarea unor servicii medicale de către unele spitale sau cabinete medicale fără ca acestea să fie efectuate, iar CNAS este instituţia care are obligaţia de a urmări colectarea şi folosirea eficientă a Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, precizează comunicatul.
Ministrul Sănătăţii a cerut ca, în cazul constatării unor nereguli de la prevederile legale sau a fraudării sistemului, reprezentanţii CNAS să sesiseze instituţiile abilitate.
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Contractul-cadru încheiat între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, multianual În premieră, începând cu anul 2011, contractul-cadru dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale va reglementa condiţiile acordării de asistenţă medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru doi ani, informează marţi, printr-un comunicat de presă...
Bănicioiu: Furnizorii de servicii medicale în contract cu casele de asigurări de sănătate, obligaţi să acorde serviciile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, precizează că toţi furnizorii de servicii medicale care sunt în contract cu casele de asigurări de sănătate au obligaţia de a acorda servicii medicale şi medicamente ''în aceste zile''.
Medicii de familie aşteaptă o soluţie pentru finanţarea cabinetelor După aproape două ore de discuţii, medicii de familie au ieşit de la întâlnirea dintre reprezentanţii lor şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) mediată de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cu unele probleme tehnice rezolvate, legate de relaţia cu pacientul, de informatizare...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CNAS: Semnarea actelor adiţionale la contractele cu furnizorii de servicii medicale se derulează normal; 89% - semnate Procesul de semnare a actelor adiţionale la contractele caselor de asigurări de sănătate din teritoriu cu furnizorii de servicii medicale se derulează în mod normal, informează CNAS.