Cele mai citite
 


Copil de trei ani, suspectat de infectare cu A/H1N1
luni, 13 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Botoşani, 13 iul /Agerpres/ - Un copil de trei ani, din municipiul Botoşani, este suspectat că ar fi contactat virusul A/H1N1, a declarat luni şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Tamara Ciofu.

Potrivit acesteia, băieţelul, care este de origine turcă, ar fi contactat boala în timpul unei călătorii efectuate de curând în străinătate.

„Am solicitat ca băiatul să fie dus pentru investigaţii suplimentare la Spitalul de Boli infecţioase din Iaşi, pentru că s-a întors din străinătate. Se pare că a mers în Germania şi Franţa. Am luat această măsură ca prevenţie” - a afirmat Tamara Ciofu.

Ea a adăugat că micuţul a fost adus la spital de părinţi, prezentând simptomele unei răceli mai severe. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP