Cele mai citite
 


OMS: Banalele migrene au costuri "enorme" pentru societate
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!
 

Aproximativ jumătate din populaţia adultă a planetei suferă de migrene, iar aceste dureri de cap au nişte costuri enorme din punct de vedere social şi economic, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Publicând primul său raport global cu privire la durerile de cap, OMS a anunţat că nu mai puţin de 47% dintre adulţi suferă de dureri de cap, iar pierderile economice şi sociale prin scăderea productivităţii muncii sunt substanţiale.

Doar în Uniunea Europeană sunt pierdute aproximativ 190 de milioane de zile individuale de muncă pe an, pe seama migrenelor.

"Durerile de cap şi migrenele sunt subestimate grav şi primesc prea puţină atenţie din parte sistemelor medicale", a comentat Dr. Shekhar Saxena, directorul Departamentului pentru sănătate mentală din cadrul OMS.

"Durerile de cap îi afectează serios pe oameni, lăsându-i incapabili să muncească. În timpul atacurilor de migrene, 90% dintre oameni îşi amână treburile domestice, aproximativ 75% au o capacitate de muncă scăzută, iar 50% dintre ei renunţă cu totul la muncă.

Migrenele afectează una din şase femei şi respectiv unul din doisprezece bărbaţi.

Aceleaşi migrene sunt răspunzătoare pentru pierderea a aproximativ 400.000 de zile individuale de muncă sau de şcoală, în fiecare an, la fiecare 1 milion de oameni din ţările cu economii dezvoltate. Costurile economice ale acestor zile pierdute se ridică anual la aproximativ 155 de miliarde de euro.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
OMS: 15% din populaţia mondială prezintă dizabilităţi Peste un miliard de persoane suferă de vreun tip de dizabilitate, aproximativ 15% din populaţia mondială, procentaj care creşte pe măsură ce îmbătrâneşte populaţia şi se extind bolile cronice, a semnalat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în contextul apropiatei reuniuni ce va fi dedicată acestui...
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
Şase ţări africane pot eradica malaria până în 2020 (OMS) Şase tări africane, cele mai afectate de malarie, ar putea eradica boala până în anul 2020, potrivit unui raport publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu ocazia Zilei mondială de luptă împotriva malariei, informează agenţia France Presse.