Cele mai citite
 


Soluţie de încălzire alternativă la Secţia de Neonatologie a SCJ Mureş
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea de termoficare RFV Mureş Energy va asigura o soluţie de încălzire alternativă pentru copiii născuţi prematur de la Secţia de Neonatologie Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gabor Dacz, managerul societăţii.
El a precizat că societatea de termoficare a pus în funcţiune, în cursul acestei săptămâni, un modul termic care va asigura un serviciu mai eficient din punct de vedere energetic pentru clădirea Secţiei de Neonatologie.
"La modulul termic de la Neonatologie, scopul e în primul rând de a creşte siguranţa alimentării cu energie termică a acestui spital, astfel încât să putem, în orice perioadă a anului, să garantăm că există 24 de grade Celsius în interior, pentru ca nou-născuţii de acolo să nu aibă niciun fel de problemă din punct de vedere al confortului", a declarat Gabor Dacz.
Potrivit acestuia, modulul termic a costat în jur de 7.000 de euro, este un utilaj care realizează prepararea apei calde ce asigură încălzirea clădirii. Reprezentantul RFV Mureş Energy a precizat că este vorba despre o instalaţie mică, în exteriorul clădirii, bine izolată termic, unde există un rezervor de 200 de litri şi unde se încălzeşte apa.
"Prepararea se face la faţa locului, e reglabil, temperatura e uşor de ajustat. Neonatologia ne-a solicitat şi nouă şi vechiului furnizor o soluţie alternativă de încălzire. Perioada sezonului rece s-a terminat de două săptămâni, dar ei au nevoie de căldură în continuare", a spus Dacz.
Prin noua investiţie, dacă temperatura exterioară scade sub 24 de grade Celsius, la secţie sistemul porneşte automat.
"Acest sistem funcţionează la fel ca o centrală pe gaz, dar sursa e apa caldă. Orice consumator poate folosi modulul, pentru apă caldă şi încălzire, fără probleme, nu depinde dacă e sau nu sezonul de încălzire. Dacă va fi cazul, fiecare bloc sau unitate va putea apela la această soluţie, pe care noi am pus-o în practică la Gheorgheni", a precizat Gabor Dacz.
AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Mureş: Secţia de Neonatologie a SCJU, dotată cu noi echipamente de salvare a vieţii copiilor născuţi prematur Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că a achiziţionat o serie de noi echipamente pentru Secţia Clinică de Neonatologie, necesare salvării a vieţii copiilor născuţi prematur.
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Caraş-Severin: Secţia de Neonatologie din Reşiţa are incubator de transport pentru bebeluşi Un incubator de transport pentru bebeluşii născuţi prematur, achiziţionat în cadrul campaniei umanitare "Bun venit pe lume", a ajuns miercuri în Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
Echipament de ultimă generaţie pentru prematuri la spitalul din Târgu Mureş Secţia de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a primit, marţi, un echipament de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie pentru prematuri, în cadrul campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri', derulat de Compania Procter&Gamble.