Cele mai citite
 


Toate femeile însărcinate ar trebui să facă analize de tiroidă (studiu)
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie, Endocrinologie, Mama si copilul
 

Toate femeile însărcinate ar trebui să facă un set de analize a glandei tiroide, conform unei echipe de cercetători cehi, transmite BBC News.

O simplă analiză de sânge poate identifica aproximativ o treime dintre viitoarele mame care nu prezintă deocamdată niciun simptom dar pot suferi afecţiuni ale tiroidei după ce dau naştere. Identificarea din timp a bolilor de tiroidă la mame va avea implicaţii majore asupra sănătăţii femeilor şi copiilor, conform unui studiu prezentat cu ocazia Congresului European de Endocrinologie.

Studiul coordonat de Dr. Eliska Potlukova de la Universitatea Carol din Praga, se bazează pe evoluţia stării de sănătate a 200 de femei, atât în perioada sarcinii, cât şi după naştere.

Aproximativ jumătate dintre acestea nu prezentau niciun simptom de îmbolnăvire a tiroidei, însă în urma unei analize de sânge s-a stabilit că ar putea suferi de astfel de probleme în viitorul apropiat. O treime dintre aceste femei au început să sufere din cauza tiroidei într-un interval de timp de până la doi ani după naştere.

Conform Dr. Potlukova, zeci de mii de femei gravide din Europa ar putea suferi de afecţiuni ale tiroidei după naştere, iar detectarea lor din timp va elimina orice implicaţii majore asupra vieţii lor şi a copiilor.

"Fiecare tânără femeie ar trebui să se asigure că glanda tiroidă îi funcţionează bine, înainte de a rămâne gravidă", a mai adăugat ea.

În prezent, medicii recomandă analize de tiroidă doar pentru viitoarele mame care provin din familii în care au existat probleme de acest gen.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina
Alăptarea reduce riscul de depresie după naştere (studiu) Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Health, la care au participat 13.998 de proaspete mame din sud-vestul Angliei, informează BBC.
Endocrinologie pe intelesul tuturor Endocrinologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului endocrin. In cadrul endocrinologiei sunt investigate afectiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale (glanda suprarenala), gonadale (testicule si ovare) si tulburarile metabolismului...
Efectele dezastrului de la Cernobâl asupra sănătăţii continuă să se facă simţite Copiii şi tinerii care au consumat lapte şi produse lactate contaminate în perioada imediat următoare exploziei de la Cernobâl pot fi predispuşi la cancer tiroidian la bătrâneţe, relevă un studiu publicat de Institutul Naţional american de Oncologie, relatează NY Times.
Tiroida si sanatatea organismului (Campania: “Lasa fluturele sa zboare, insa ai grija de el”) Preventia bolilor tiroidiene Vrei sa afli care este rolul tiroidei in organismul tau? Vrei sa stii de ce un control periodic poate preintampina cu succes cele mai frecvente afectiuni ale tiroidei? Vrei sa beneficiezi de un pachet medical complet la jumatate de pret?
HIPOTIROIDIA Hipotiroidia apare in conditii in care glanda tiroida produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar fi necesari organismului, aceasta ducand la “incetinirea” a numeroase functii ale organismului uman. Este mai frecventa pe masura avansarii in virsta, la femei si la persoane ce au rude de...