Cele mai citite
 


Universitatea de Vest din Arad, în revista de prezentare a Consorţiului 'Del Borsodi' din Miskolc
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' din Arad este prezentată pe larg în paginile unei reviste editate de Consorţiul Social şi Medical ''Del Borsodi'' din Miskolc, Ungaria, între cele două instituţii existând o colaborare în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor afectaţi de boala Alzheimer, concretizată în deschiderea Centrului de Tratament şi Cercetare de la Socodor.
Potrivit prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad, revista ''Klaszterunk tagjai'' este redactată în patru limbi şi prezintă membrii Consorţiului Social şi Medical ''Del Borsodi'', care sunt din mediul universitar, social, medical.
''De doi ani, UVVG este membră a Consorţiului Social şi Medical 'Del Borsodi', derulând cu acesta diferite acţiuni de cercetare ştiinţifică, în special legate de cercetarea şi tratamentul pacienţilor afectaţi de boala Alzheimer, deschiderea Centrului de Tratament şi Cercetare al bolii de la Socodor fiind de altfel rezultatul acestei colaborări'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, rectorul UVVG Arad.
Centrul de Tratament şi Cercetare al bolii Alzheimer din comuna arădeană Socodor este un proiect comun realizat de Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş', împreună cu SC Terapeutica SA - Spitalul ''Sf. Gheorghe'' din Chişineu-Criş şi Consorţiul ''Del Borsodi'' din Miskolc, valoarea proiectului depăşind 5 milioane de euro.
Centrul de la Socodor cuprinde 10 saloane cu două paturi pentru bolnavi, servicii medicale, baze de tratamente şi agrement şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie pentru teste de biologie moleculară, anatomopatologie şi biochimie, cele mai recente achiziţii fiind cele două dispozitive, unul de măsurare în geriatrie preventivă şi unul biocibernetic, donate de Consorţiul Social şi Medical ''Del Borsodi'', din Miskolc, Ungaria. AGERPRES/(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Aparat pentru tratarea bolii Alzheimer, achiziţionat de Universitatea de Vest Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie pentru tratamentul pacienţilor suferinzi de boala Alzheimer.
Arad: Proiect transfrontalier româno-ungar în valoare de aproape două milioane euro, lansat la UVVG Arad, 22 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a fost lansat, vineri, proiectul ''Platforma de Cercetare Integrată Transfrontalieră pentru Identificarea Proceselor Celulare cu ţinte Potenţiale pentru Terapia Personalizată a Cancerului'', HU-RO/1101/173/2.2.1, care...
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie donată Universităţii 'Vasile Goldiş' Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad a primit luni din partea Universităţii din Pecs şi a Consorţiului Social şi Medical "Del Borsodi" din Miskolc (Ungaria) o importantă donaţie constând în aparatură medicală de ultimă generaţie şi anume un dispozitiv de măsurare în geriatrie preventivă şi...
Arad: Proiect de cercetare ungaro - român, privind obţinerea unui produs hepatoprotector, ajuns la final Arad, 23 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad s-a desfăşurat joi, conferinţa de închidere a proiectului ''Cercetări privind dezvoltarea unor nanoparticule hepatoprotectoare de Silybum marianum cu biodisponibilitate crescută'', HURO/0901/058/2.2.2..
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Arad: UVVG - coordonatoarea unui proiect de cercetare în terapia personalizată a cancerului Arad, 23 aug /Agerpres/- Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a câştigat un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, valoarea acestui proiect fiind de aproape două milioane euro.