Cele mai citite
 


Campania de vaccinare anti-HPV, apreciată de organismele internaţionale
marţi, 14 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 14 iul /Agerpres/ - OMS, UNICEF şi Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA) salută iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a organiza o campanie de informare privind vaccinarea împotriva Papiloma Virus (HPV).

Reprezentanţii în România ai celor trei organisme internaţionale îşi exprimă, printr-o scrisoare adresată ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, disponibilitatea de cooperare conform mandatelor oferite de statele membre.

“Introducerea cu succes a acestui nou tip de vaccin depinde de crearea unui parteneriat puternic între programele de sănătate şi programele de educaţie pentru sănătate. Modul în care se introduce şi se promovează vaccinul anti-HPV trebuie să se bazeze pe condiţiile locale specifice şi pe activităţi fezabile şi acceptabile din punct de vedere cultural” - subliniază reprezentanţii organismelor internaţionale în scrisoarea către ministrul Sănătăţii.

Potrivit semnatarilor, vaccinurile împotriva HPV au un mare potenţial de a întări interacţiunea între diferitele servicii de sănătate şi de a oferi o nouă modalitate de a preveni cancerul de col uterin pe o scară foarte largă.

"Strategiile naţionale de control al cancerului de col uterin trebuie adaptate în aşa fel încât să poată încorpora noul vaccin. Vaccinarea anti-HPV are un mare potenţial de a asigura sinergie între programul de vaccinări, programul de control al cancerului şi programele de sănătate a reproducerii, inclusiv cele dedicate adolescenţilor” - se mai arată în scrisoare.

Ministerul Sănătăţii a lansat oficial pe 14 iunie 2009 campania de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin, sub mesajul “Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!”.

Finanţată integral de companiile producătoare ale vaccinurilor anti-HPV, campania MS are o componentă predominantă de comunicare directă care vizează părinţii, medicii şi profesorii, principalele categorii responsabile de dezvoltarea copiilor. Decizia de a demara vaccinarea va fi luată însă numai după finalizarea campaniei de informare, în funcţie de rezultatele şi gradul de acceptabilitate a acesteia. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.
Gheorghiu (INSP): Nu e suficient doar vaccin HPV, trebuie şi o campanie de informare bine condusă Medicul Viorica Gheorghiu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică a afirmat, vineri, că nu este suficient să există vaccin HPV, ci trebuie să fie o campanie de informare şi să se ceară acordul părinţilor pentru vaccinarea fetelor.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.