Cele mai citite
 


Orgasmul "uscat"
joi, 5 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

 

 
 
 
 
 
Aparatul reproductiv masculin produce, depozitează şi elimină sperma . Testiculele produc spermatozoizi , fluide din veziculele seminale şi prostat ă le crează mediul în care aceştia vor fi eliminaţi sub formă de sperm ă prin penis în timpul contactului sexual .

 

 

Orgasmul fără eliminare de sperm ă, aşa numitul orgasm “uscat”, poate apărea din diverse motive. Nu este o problemă serioasă, dar poate primejdui fertilitatea.

O cauză posibilă este ejacularea retrogradă ceea ce înseamnă că sperma ajunge în vezica urinar ă în loc să fie eliminată prin uretră.

Cauze ale ejacul ării retrograde sunt:
-diabetul zaharat
-intervenţia chirurgicală pe prostat ă
-unele medicamente cum ar fi alfa blocantele folosite pentru a trata hiperplazia benignă de prostat ă.

Altă cauză pobilă a orgasmului “uscat” este lipsa producerii spermei datorată unei afecţiuni a prostatei sau a veziculelor seminale.

Acest fenomen poate apărea în caz de:
-îndepărtarea chirugicală a prostatei (prostatectomie),
-îndepărtarea chirugicală a vezicii urinare (cistectomie),
- radioterapie la nivelul bazinului, de exemplu în tratamentul cancerului de prostat ă.
Diagnosticul se stabile şte prin anamneză, semne şi simptome clinice, identificarea spermei în prima urin ă după ejaculare .

Tratamentul este în funcţie de cauza identificată, dacă acest lucru este posibil. Dacă exiată ejaculare retrogradă şi astfel infertilitate , se poate obţine sperm ă din prima urin ă post - ejaculare care va fi folosită pentru inseminare artificială.
 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infertilitatea masculina, o afectiune greu de acceptat pentru barbati In aproximativ 50% din cuplurile ce intampina dificultati in conceperea unui copil, barbatul este cel afectat de infertilitate. Ca si in cazul femeilor, cauzele ce o determina tin de un spectru larg de factori predominant patologici, dar si psihologici.
Probleme ale prostatei Prostata — glanda responsabila cu producerea majoritatii fluidelor din sperma — este situata chiar dedesubtul vezicii urinare . inconjoara uretra ca un guler.
Inseminare artificială post-mortem: Franţa autorizează transferul de spermă cerut de de o văduvă spaniolă Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă franceză, a autorizat marţi transferul de spermă îngheţată în Spania la cererea unei văduve spaniole al cărei soţ a murit în Franţa unde inseminarea post-mortem este interzisă, informează agenţia France Presse.
Mituri despre infertilitate pe care ar fi bine sa le ignorati! In ciuda educatiei reproductive la scara larga, infertilitatea este in continuare un subiect predispus zvonurilor. Aceste speculatii denumite generic mituri nu doar ca nu au un fond stiintific sau medical, dar sunt luate in considerare de tot mai multe cupluri care isi doresc sa conceapa un copil...
Probleme de fertilitate – stil de viata Milioane de oameni sunt afectati de infertilitate, iar cauzele pot fi multiple. Un cuplu din zece are nevoie de peste un an pentru a concepe un copil, unul din douazeci de peste doi ani si unul din sase recurge la ajutorul medicului pentru infertilitate. Insa multe cupluri ar putea concepe fara...
Fertilitate Obtinerea unei sarcinii si nasterea unui copil reprezinta pentru 10% dintre cupluri o provocare marcata de esecuri. Numim sterilitate incapacitatea de a obtine sarcina dupa un an de raporturi sexuale neprotejate. Termenul de infertilitate este utilizat pentru imposibiliatea mentinerii...