Cele mai citite
 


Analgezicele uzuale distrug ficatul şi pot duce la comă
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Aproape 20.000 de americani sunt spitalizaţi anual cu leziuni hepatice din cauza consumului excesiv de Acetaminofen, cunoscut sub numele de Paracetamol, relatează în ultimul său număr New Scientist.

Jennifer King de la Northwestern University din Chicago subliniază: clienţii cumpără cu uşurinţă şi fără să se gândească la potenţialul toxic al analgezicelor disponibile liber în comerţ.

În cadrul unui studiu, King şi câţiva colegi ai săi au intervievat 45 de persoane în scopul de a stabili atitudinea lor faţă de astfel de medicamente. Ca urmare, doar 19 persoane au declarat că citesc ingredientele de pe etichetă şi numai 14 dintre cei chestionaţi cunoşteau că principalul component al popularelor analgezice Tylenol este Acetaminofenul.

Prin urmare, există riscul real de supradozaj, avertizează oamenii de ştiinţă, care sugerează o etichetare universală pentru Acetaminofen, care să conţina informaţii cu privire la doza maximă admisă şi posibilele efecte negative asupra ficatului.

În plus faţă de reacţia la ficat, Paracetamolul poate provoca anemie, colică renală, alergie manifestată ca erupţie pe piele. Astfel, leziunile hepatice sunt posibile atunci când se iau mai mult de 10 grame de paracetamol. Primele simptome ale supradozajului sunt resimţite în termen de 12 de ore şi aceasta poate duce la comă, aritmii şi chiar deces, avertizează experţii.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Autorităţile canadiene avertizează în legătură cu riscurile consumului excesiv de paracetamol Medicamentele împotriva durerii care conţin paracetamol trebuie de acum să afişeze în mod clar potenţialele pericole pentru ficat în cazul consumului excesiv al acestor produse, au declarat săptămâna trecută autorităţile canadiene din domeniul sănătăţii.
Agenţia americană de medicamente recomandă reducerea dozei de paracetamol Agenţia americană pentru medicamente (FDA) a recomandat miercuri limitarea dozei de paracetamol în analgezicele combinate cu derivate ale morfinei, pentru a se evita riscul de leziuni hepatice grave, informează joi AFP.
Leziuni pe ficat au fost detectate la şoareci care au fost trimişi în spaţiul cosmic Şoarecii de laborator care au petrecut mai puţin de două săptămâni pe orbita terestră au prezentat leziuni hepatice la revenirea pe Pământ, suscitând nelinişte cu privire la posibilele efecte asupra oamenilor ale călătoriilor lungi în spaţiu, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista ştiinţifică...
Primele semne ale unui ficat cu probleme Chiar daca sarbatorile au trecut, alimentatia de sarbatori bogata in grasimi si zaharuri isi lasa inevitabil urmele in noul an, iar ficatul este primul care avertizeaza aparitia unei probleme. Desi este considerat “un organ tacut“ care nu produce simptome evidente, exista cateva semnale care...
Nou tratament pentru scăderea acumulărilor de grăsime din ficatul nonalcoolic (studiu) Administrarea de melatonină - un hormon produs de corpul omenesc sau obţinut prin procese chimice - poate duce la o diminuare a acumulărilor de grăsime din ficat, au constatat specialişti de la Universitatea din Granada, Spitalul Universitar La Paz din Madrid şi Universitatea Texas din oraşul american...
Cum sa previi bolile de ficat Bolile de ficat sunt determinate de virusurile hepatice de care trebuie sa ne protejam, insa deriva si dintr-un stil de viata nesanatos care poate crea probleme grave, cu urmari pe termen lung. Exista diversi factori de agresiune hepatica care trebuie evitati, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, ...