Cele mai citite
 


Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean "Mavromati" faţă de respingerea comasării
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Sanitas din Spitalul Judeţean, pe motiv că menţinerea unităţii sanitare în forma actuală nu va permite clasificarea într-o categorie superioară şi aceasta va pierde finanţarea actuală.
"Spitalul Judeţean de Urgenţă, în formula actuală, nu îndeplineşte criteriile pentru a se încadra în gradul trei. Pentru a se încadra în acest grad, soluţia era necesară comasarea cu alte unităţi sanitare, de alte profiluri. Spitalului îi lipseşte profilul de obstretică-ginecologie, pediatrie, pneumoftiziologie şi de psihiatrie. Dacă nu are în componenţa sa aceste specialităţi, rămâne la gradul cel mai de jos, gradul cinci", a afirmat liderul Sanitas, Lia Temciuc.
Sindicaliştii cer Consiliului Judeţean să revină asupra deciziei, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă "să nu dispară" şi pacienţii să nu fie nevoiţi să plece la spitale din Iaşi sau Suceava.
Protestul angajaţilor de la Spitalul Judeţean survine la trei zile după ce Consiliul Judeţean Botoşani a respins, luni, proiectul de comasarea a spitalelor din judeţ. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: O nouă zi de proteste a angajaţilor de la spitalul judeţean Peste 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani au protestat, vineri, pentru a doua zi consecutiv în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ), în semn de nemulţumire faţă de neacordarea drepturilor salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean Mavromati după ce un medic a acuzat asistentele şi infirmierele de incompetenţă Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Viorel Iliuţă, a dispus, sâmbătă, declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică-ginecologie a sesizat lipsa de competenţă a unor asistenţi medicali.
Botoşani:Conducerea CJ îngrijorată de numărul mare de concedii fără plată de la Spitalul Judeţean Mavromati Conducerea Consiliului Judeţean solicită Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati să interzică acordarea concediilor fără plată pe o perioadă mai mare de un an. Vicepreşedintele CJ Gheorghe Sorescu susţine că în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ există peste 100 de cadre medicale care sunt...
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Asistenţii medicali concediaţi de la Spitalul Judeţean Mavromati pot rămâne în instituţie până la 65 de ani Cei 74 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ale căror contracte individuale de muncă au fost întrerupte pot fi păstraţi de unitatea spitalicească până la împlinirea de către aceştia a vârstei de 65 de ani, se arată într-un comunicat remis, luni, de Instituţia prefectului...
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...