Cele mai citite
 


Ciclism: UCI interzice seringile la Turul Italiei 2011
vineri, 6 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cicliştii nu mai pot folosi seringi, cu excepţia tratamentelor medicale, a anunţat miercuri Uniunea internaţională de ciclism, în tentativa de a descuraja dopajul şi cu doar câteva zile înainte de Turul Italiei 2011, care debutează sâmbătă.
Seringile erau permise până acum pentru injectarea unor diverse substanţe, precum vitamine şi zahăr, care permit o mai rapidă recuperare a ciclistului, dar această practică a fost interzisă de UCI.
''Această măsură a fost luată în primul rând pentru a proteja sănătatea cicliştilor şi contribuie la eradicarea dopajului prin restricţionarea unei practici de care s-a abuzat prea adesea'', se arată în comunicatul forului internaţional.
Încălcarea acestei noi reguli va duce la sancţiuni pentru sportiv, doctorul echipei sau echipă.
Măsura are ca scop şi încurajarea procedurilor naturale de refacere, respingând astfel vechea practică a injecţiilor.
AGERPRES/(Teodor Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reguli pentru mese sanatoase Sunt din ce in ce mai multi oameni obezi. Anual sunt diagnosticati din in ce mai multi oameni cu diabet. Apar din ce in ce mai multe diete “minune” care “ne slabesc” rapid intr-o perioada scurta de timp si apoi, cand renuntam la dieta, luam un numar dublu de kilograme. Ce putem face pentru a ne mentine...
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Sucurile fără zahăr nu sunt cu mult mai bune pentru sănătate, comparativ cu cele cu zahăr Două noi studii au identificat o serie de legături între aşa-numitele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr, şi o stare a sănătăţii mai precară, conform site-ului LiveScience.com.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Exces de zahăr în băuturi: Starbucks şi Costa promit să ia măsuri Lanţurile de cafenele Starbucks şi Costa s-au angajat miercuri să servească băuturi mai sănătoase după publicarea unui raport al unei asociaţii britanice care a descoperit un nivel de zahăr "periculos" de mare în unele băuturi calde aromatizate, relatează AFP.
Ciclism: Turul Burkinei Faso, anulat din cauza virusului Ebola "Tour du Faso", marele rendez-vous al ciclismului de pe continentul african, care urma să se desfăşoare în Burkina Faso între 23 octombrie şi 2 noiembrie, a fost anulat din cauza temerilor legate de epidemia cu virusul Ebola, au anunţat autorităţile din această ţară.